Iubitorii aviatiei sunt asteptati sambata, 27 mai, de la ora 10,00, la „Vădeni Fly-In”(DACA VOR FI CONDITII METEO NECORESPUNZATOARE, MANIFESTAREA SE VA DESFASURA DUMINICA 28 MAI !!!!!!!!!!). Devenita deja o traditie in sud-estul tarii, manifestarea a ajuns anul acesta la o editie aniversara, cea de-a 10-a !
La fel ca si anul trecut, Fortele aeriene romane au confirmat participarea la sarbatoarea zborului de la Galati si Braila. Trei aeronave de lupta MIG 21 Lancer, de la Baza din Fetesti, trei avioane de antrenament IAR 99 si alte patru YAK 52, de la Scoala de aplicatie a fortelor aeriene din Bobocu – Buzau, vor incanta publicul prezent la aerodromul Aerial Club. Aeronavele vor evolua atat individual cat si in formatii, aceasta fiind o ocazie rara pentru spectatorii din zona sa vada in zbor avioanele militare romanesti. Dupa incheierea momentului oferit de Fortele Aeriene Romane va fi randul instructorilor si pilotilor de aeronave ultrausoare sa arate ce pot. In timpul demonstratiei de zbor, spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane si avioane de agrement din toata tara. Vor fi evolutii atat solo cat si in formatie, in care zburatorii prezenti la Vadeni vor arata publicului cat de spectaculos dar si cat de sigur este zborul cu aceste aparate. Din reteta intalnirii zburatorilor nu vor lipsi atat de apreciatele salturi ale parasutistilor. Dupa ora 14,00, cand motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea sa vada de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galati si Braila, vor putea sa stea de vorba cu pilotii si sa faca fotografii iar cei care vor sa simta „pe pielea lor” magia zborului vor putea sa faca zboruri de agrement in zona si, asa cum s-a intamplat si in alti ani, suntem siguri ca multi dintre ei vor reveni la Vadeni sa mai zboare sau chiar sa urmeze cursurile scolii de zbor Aerial Club. Sarbatoarea aeronautica de la Dunarea de jos continua si duminica, pentru cei care nu au reusit sa zboare in ziua fly-in-ului.
La editia 2016 „Vadeni Fly-In” membrii aeroclubului Aerial au prezentat cu mandrie rezultatele unui proiect de restaurare derulat impreuna cu Asociatia pilotilor si proprietarilor de aeronave (AOPA Romania) si cu Muzeul National al Aviatiei Romane. Este vorba despre un avion militar de tip IAR 93, care a avut inmatricularea 229, si care arata acum ca abia iesit de pe portile fabricii de avioane de la Craiova. Anul acesta, membrii aeroclubului si-au asumat restaurarea unei alte aeronave. Este vorba despre un aparat de vanatoare de tip MIG 21, care a apartinut Fortelor Aeriene Romane, avand inmatricularea 508, si care, de acum inainte, va face formatie la aerodromul Vadeni cu IAR-ul 93 229.
Aerial Club Galati este o asociatie non-profit, apolitica, ce are ca scop promovarea si dezvoltarea sporturilor aviatice. A luat fiinta in anul 2003, ca urmare a dorintei comune a catorva entuziasti de a da o forma legitima si legala activitatilor de tip aeronautic in zona de sud-est a tarii. Activitatea Aerial Club Galati este diversificata atat ca aparate de zbor (parasute, parapante, deltaplane, motoparapante, motodeltaplane, avioane ultrausoare) cat si ca activitatile legate de zbor (scoala de zbor sportiv, zboruri de agrement dar si misiuni de zbor in folosul activitatilor ecologice sau pentru cautare sau observare in situatii de urgenta, activitati in scop turistic, publicitate aeriana, consultanta in achizitia de aparate de zbor, echipamente si accesorii specifice). Aerial Club Galati, singurul aeroclub privat din zona Galati-Braila-Vaslui-Tulcea-Vrancea, dispune de propriul teren de zbor, in comuna Vadeni din judetul Braila, unde ofera capacitati de hangarare (sub paza 24 de ore din 24), alimentare si mentenanta aparate de zbor ultrausoare, sala de pregatire teoretica, informare meteo.
Pentru informatii suplimentare : Presedinte Aerial Club Galati, instructor de zbor Albert Malaxa 0723 196 944
Mai multe detalii aici