miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăEvenimenteVocile Dunării - cele mai frumoase pagini muzicale dedicate fluviului

Vocile Dunării – cele mai frumoase pagini muzicale dedicate fluviului

Duminică, 15 septembrie, de la ora 20:00, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, sunteți invitați la Vocile Dunării – un periplu prin cele mai frumoase pagini muzicale dedicate Dunării, fluviu emblematic pentru orașul nostru.

Soliștii Mihaela Alexa, Adrian Mărginean, Florin Bobei și Valentin Vasopol, susținuți de orchestra, corul și baletul teatrului, vor evolua sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi în spectacolul Vocile Dunării, dând viață unor armonii vieneze celebre dar și unor ritmuri specifice românești, creând astfel legături spirituale unice între culturi diferite, așezate pe malul aceluiași fluviu: Dunărea. Dirijorul corului este Daniel Nistor, iar maestrul de balet, Gabriela Gegea.

Dublu licenţiat şi doctor magna cum laudae al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Eugen Dan Drăgoi s-a afirmat iniţial în arta muzicală bizantină şi dirijatul coral, conducând corurile Psalmodia al Universităţii de Muzică din Bucureşti, al Seminarului Teologic din Galaţi şi al Corului Catedralei Arhiepiscopale, la diverse concerte în ţară cât şi în străinătate (Grecia, Franţa, Israel etc.).

Soprana Mihaela Alexa are încă din copilărie o temeinică pregătire muzicală, studiind pianul şi canto în cadrul Liceului de Arte „G. Apostu”din Bacău.

A urmat apoi cursurile Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto, la clasa prof. Maria Hurduc şi cursurile de Master cu prof. Cristina Soreanu. Din 2013 este solistă a Teatrului „Nae Leonard”, unde a debutat în numeroase roluri de operă şi operetă: Gianetta din L’elisir d’amore de G. Donizetti, Micaela din Carmen de G. Bizet, Musetta din La Bohème de G. Puccini, Lisa din Ţara surâsului de F. Lehár, Silvia din opereta Silvia de E. Kàlmàn, Gabriela din Sânge vienez de J. Strauss, Maritza din Contesa Maritza de E. Kàlmàn, Hanna din Văduva veselă de F. Lehàr, Maria din musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers.

Tenorul Adrian Mărginean a început studiile muzicale în cadrul Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Arte, la clasa regretaților maeştri Georgeta şi Emil Pinghiriac.

Este solist încă din anul 2009 la Teatrul Național „Nae Leonard” din Galaţi, unde a debutat în diverse roluri, precum Camille de Rosillon din opereta Văduva Veselă, Arturo din opera Lucia di Lammermoor, Nemorino din opera Elixirul dragostei, Adam în opereta Vânzătorul de păsări, Alfred din opereta Liliacul și multe altele. Demonstrând o personalitate artistică plurivalentă, din anul 2014, Adrian Mărginean cochetează și cu regia, fiind absolvent al cursurilor de regie de operă, la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj. Cartea sa de vizită cuprinde numeroase montări ale unor spectacole de operă și operetă pe scena gălățeană, cea mai recentă fiind foarte apreciata premieră a operei Elixirul dragostei de G. Donizetti, în care a avut un dublu rol: regizor-solist. Din anul 2018, Adrian Mărginean ocupă și funcția de director artistic al Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați.

Tenorul Valentin Vasopol este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa maeştrilor Maria Slătinaru Nistor şi Ionel Voineag.

Autentică voce spinto-dramatică, Valentin Vasopol debutează imediat după terminarea studiilor la Opera din Braşov cu rolul Remendado din opera Carmen de G. Bizet. La scurtă vreme după debut este cooptat de regizorul Cristian Mihăilescu şi adus la Teatrul „Nae Leonard” din Galaţi pentru punerea în scenă a operei O noapte furtunoasă, în care a interpretat rolul lui Chiriac. Din acel moment, Valentin Vasopol a rămas la Teatrul Național „Nae Leonard” Galați, unde are o bogată activitate, din care amintim premierele operetelor Silvia (rolul principal Edwin), Contesa Maritza (rolul principal Tassilo), două turnee în străinătate cu operele Aida şi Lucia di Lammermoor, precum şi alte roluri secundare. Tenorul Valentin Vasopol are și apariții în calitate de interpret de muzică uşoară, fiind distribuit în spectacolul de revistă Amor cu parfum de altădată.

Intrarea la eveniment este liberă.

Pentru informații suplimentare, puteți suna la numărul de telefon 0236.465.599 (casieria Teatrului) în intervalul orar afișat pe site-ul oficial al instituției sau pe pagina de Facebook.

Te-ar putea interesa și S-au pus în vânzare bilete la Festivalul Național de Comedie de la Galați

Vocile Dunării - cele mai frumoase pagini muzicale dedicate fluviului

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE