Cel mai stresant moment în timpul mutării într-o nouă casă este, evident, mutatul mobilei. Poate pentru mulți este mai simplu să renunțe la ea și să achiziționeze alta potrivită pe dimensiunile noii case. Însă, atunci când ai investit mai multe resurse financiare în achiziționarea ei sau, pur și simplu, are valoare sentimentală, lăsarea mobilei în vechea locuință nu este soluția salvatoare.
Așadar, ai nevoie de un plan bine pus la punct pentru pregătirea, depozitarea și transportarea ei. Dacă primul pas îți revine ție în totalitate, când vine vorba despre depozitare mobilă și transportul acesteia, o firmă specializată serioasă te poate ajuta. Nu doar că te ajută să muți mobila în siguranță, dar o păstrează în cele mai bune condiții, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, cât tu termini de renovat noua locuință.
Cuprins
Pune la punct un plan din timp
Cel mai bun mod de a începe o activitate solicitantă este să-ți iei agenda și să pui la punct un plan de acțiune. Lucrurile funcționează foarte bine astfel și când vine vorba despre mutatul mobilei. Începe prin a căuta compania specializată potrivită nevoilor tale. Ai grijă ca aceasta să răspundă cerințelor pe care le ai: depozitare mobilă, transport mobilă, poate chiar dezasamblare sau împachetare. Odată stabilite cerințele, contactează din timp firma pentru a rezerva data dorită. 1-2 luni înainte vor face diferența și vei reduce riscul indisponibilității companiei.
Poți pregăti și un plan al casei, cu dimensiunile ușilor, respectiv ale mobilierului pentru a-ți fi mai ușor să îl scoți din casă.
Pregătește mobila de transportat
După ce data a fost rezervată, este momentul să te dedici pregătirii mobilei pentru transport. Primul pas va fi golirea rafturilor. Pentru a-ți fi, ulterior, mai ușor la împachetat, poți pune obiectele de pe rafturi direct în cutiile ce urmează să fie mutate în noua locuință.
Al doilea pas în pregătirea mobilei o reprezintă împachetarea acesteia. Poate o parte va fi dezasamblată, însă, indiferent de acest aspect, mobila sau părți din aceasta trebuie împachetate corespunzător. Acest lucru va diminua riscul deteriorării.
În timpul pregătirii mobilei, poți constata că unele piese de mobilier nu îți mai sunt necesare în noua locuință. Unele firme te pot ajuta și în acest sens la debarasarea lor, așa că munca va fi considerabil ușurată. Nu uita să soliciți din timp companiei și acest serviciu!
Folosește accesoriile potrivite
O vizită la magazinul de bricolaj înainte de a te muta este esențială. Vei avea nevoie, cu siguranță, de accesorii pentru împachetarea mobilei, precum: cutii de carton sau plăci de carton, saci de rafie, folie cu bule, folie stretch ș.a.m.d.. Împachetează cu grijă piesele de mobilier, protejând colțurile și asigurând geamurile vitrinelor.
În cazul în care ai omis acest pas, poți discuta cu firma de mutări dacă-ți poate furniza accesoriile de care ai nevoie.
Rezervă un depozit
Un alt aspect problematic atunci când te muți într-o nouă casă este depozitarea mobilei din vechea locuință. De cele mai multe ori, nu o poți transporta direct la noua adresă, fiind necesar să renovezi. Din fericire, firma de mutări îți poate pune la dispoziție o boxă unde să îți lași mobila în siguranță.
Perioada rezervării boxei poate varia, așa că nu ești presat în niciun fel să termini renovările mai repede. Depozitul este păzit, iar mobila este păstrată în cele mai bune condiții pentru ca tu să nu îți faci nicio grijă.
Apelează la o firmă de transport
Pachetul rezervat la firma de mutări este musai să includă și servicii de transport. Vor fi de un real ajutor, iar procesul mutării va fi vizibil mai ușor. O firmă transport mobilă se va asigura că lucrurile tale sunt așezate corespunzător în mașină și transportate în cea mai mare siguranță către destinație. Discută din timp cu reprezentanții firmei toate detaliile cu privire la transport pentru a te asigura că totul decurge conform planului tău. Spre exemplu, cantitate de mobilă care urmează să fie transportată trebuie comunicată pentru a fi rezervată o mașină pe măsură.
De asemenea, nu ar strica să îți anunți administratorul blocului sau vecinii pentru a te asigura că transportul mobilei cu liftul este permis și, totodată, pentru a semnaliza folosirea lui frecventă o perioadă de timp. Și, nu în ultimul rând, asigură-te că ai o parcare suficient de încăpătoare pentru mașina de transport. Nu ți-ai dori să ai neplăceri din cauza imposibilității mașinii de a ajunge la tine.
Lucrurile vor fi mai simple dacă vei urma un plan de acțiune și vei apela la ajutorul profesioniștilor. Stabilește toate detaliile necesare cu reprezentanții firmei de mutări și lasă o parte dintre griji pe umerii lor.
Articol sponsorizat. Citește și ultimele articole:
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci