miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleAu apărut dovlecii în piețele gălățene! Ce putem găti cu ei?

Au apărut dovlecii în piețele gălățene! Ce putem găti cu ei?

Nu există toamnă fără dovleac! Și anul acesta dovlecii sunt vedetele sezonului, în piețele gălățene găsim legume frumoase și colorate, perfecte pentru următoarele rețete:

Cuprins

Plăcintă de dovleac

Îți mai aduci aminte de vremurile de demult, când bunica pregătea toamna la cuptor plăcinta caldă de dovleac? Ei bine, urmărind această rețetă, poți găti și tu o plăcintă delicioasă, cu gustul de altădată. Pentru ca aluatul să fie perfect ai nevoie de 300 ml apă călduță, 5-6 linguri de ulei, o linguriță de sare și una de zahăr, un plic de drojdie uscată și muuultă făină. Toate aceste ingrediente se amestecă, compoziția se frământă, până nu se mai lipește de mâini. Aluatul se împarte în 4 părți egale, apoi se întinde fiecare parte în fâșii subțiri. Fiecare foaie se unge cu ulei, peste care se pune dovleacul răzuit, zahăr vanilat și scorțișoară. Foile se rulează cu grijă, plăcinta se pune la cuptor și se servește caldă și cu o ciocolată caldă!

Supă de dovleac

Supa cremă de dovleac este rețeta perfectă pentru toamnă! Este delicioasă, cremoasă și fină, perfectă pentru zilele friguroase. Ai nevoie doar de un un kilogram jumătate de dovleac tăiat cubulețe, o ceapă tocată mărunt, doi căței de usturoi, puțin ulei de măsline, o foaie de dafin, sare, pipe și alte condimente la alegere. Ceapa, dovleacul și usturoiul se călesc în tigaie, apoi se pun condimentele. Când sunt gata, se toarnă apă sau supă de pui, cât să acopere dovleacul 3-4 cm. La foc mic așteptăm să se fiarbă, cu grijă se îndepărtează spuma. Când dovleacul a fiert, se pune toată compoziția în blender, fără foaia de dafin și se mixează bine, până devine cremoasă. La alegere, se poate adăuga miere sau oțet, după gust. Se servește cu ulei de măsline pe deasupra, crutoane, iaurt sau smântână.

Chec de dovleac

O altă idee de desert folosind dovleac este checul – rezultatul este absolut savuros! Ingredientele necesare sunt: 250 grame piure de dovleac, 200 grame făină, 30 grame amidon porumb, 200 grame zahăr pudră, 4 ouă, 100 grame unt topit, o lingură de cacao, o lingură esență de vanilie, două lingurițe de praf de copt, coaja rasă de la o portocală și puțină sare. Dovleacul, care trebuie să aibă cel puțin un kilogram, se taie cubulețe și se coace la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de o oră. Când este gata se scurge apa și se pune în blender, până se formează un piure. Făina, praful de copt, sarea și amidonul de porumb se cern, la fel și separat, pudra de cacao. Se unge tava pentru chec și se tapetează cu făină. Între timp, se bat ouăle și zahărul, până se formează o cremă pufoasă, se pune untul topit și se mixează. Se adaugă apoi esența de vanilie, coaja de portocală și treptat două linguri din piureul de dovleac. Peste se pune și amestecul de făină și se mixează toate ingredientele. Compoziția se împarte în două boluri, iar în unul dintre ele punem cacao. În tava de chec se alternează compozițiile, se pune la cuptorul preîncălzit la 170 de grade aproximativ 50 de minute și se ornează când e gata cu zahăur pudră.

Dovleac pane

Dacă ești în căutare de o garnitură perfectă de toamnă, această rețetă de dovleac pane este ideală lângă o friptură de porc sau piept de pui! Este foarte simplă și nu necesită foarte mult timp: se taie dovleacul felii, se presară cu sare și piper și se tăvălește prin făină sau pesmet. Se prăjește apoi în ulei și se pune pe deasupra cașcaval sau brânză.

Tu ce gătești toamna aceasta? Ce rețete cu dovleac cunoști? Lasă-ne ideile tale în comentarii și nu uita să-ți faci cumpărăturile în piețele gălățene!

Citește și ultimele articole:

ARTICOLE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE