miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleCe poți prinde cu magnet de pescuit?

Ce poți prinde cu magnet de pescuit?

Pescuitul cu magnet este un hobby distractiv, care se potrivește oamenilor de toate vârstele și genurile. Tot ce îți trebuie ca să practici magnet fishing este un magnet puternic, o frânghie lungă și rezistentă și, eventual, să locuiești în apropierea unui corp de apă pentru a avea șansa de a descoperi lucruri interesante.

În plus, pe lângă partea de agrement, acest tip de activitate este și una ecologică, în sensul în care scoaterea din apă și reciclarea obiectelor din metal aruncate acolo contribuie la curățarea ochiurilor de apă și, implicit, la protejarea mediului înconjurător.

Unele dintre obiectele capturate prin magnet fishing pot fi cu adevărat deosebite, astfel că pot fi reciclate și reutilizate, păstrate sau vândute mai departe. Uneori poate fi dificil de stabilit valoarea unui obiect, însă determinarea acestei valori depinde în mare măsură de obiectul în sine, dar și de modul în care îl poți altera pentru a-l transforma într-un lucru util. 

Ce obiecte poți descoperi în timpul pescuitului cu magnet?

De-a lungul timpului, oamenii au găsit tot felul de obiecte în timpul pescuitului cu magnet. Dacă te numeri printre cei mai norocoși practicanți de magnet fishing, atunci este posibil să fi descoperit orice de la gloanțe, bombe neexplodate, săbii, revolvere sau chiar mitraliere. Dar nu doar arme poți găsi în timp ce pescuiești cu magnet. La fel de bine poți da peste indicatoare rutiere, lopeți, tot felul de unelte, cuie, cârlige, rulmenți cu bile, ancore, elici sau biciclete întregi. Pentru a-ți crește șansele de a face descoperiri cât mai interesante, mergi la pescuit în locuri cu mai mult potențial, precum cele cu o istorie bogată și în care au avut loc cândva bătălii importante.

Cele mai comune obiecte pe care le poți descoperi în timpul pescuitului cu magnet sunt:

  • Monede
  • Cutii de metal
  • Cuțite
  • Pistoale
  • Cuie
  • Unelte
  • Cârlige de pescuit
  • Biciclete
  • Foarfece
  • Sârmă ghimpată 

Capturile obișnuite, precum un cârlig sau un cui, ale pescuitului cu magnet stârnesc mai puțin entuziasm decât bijuteriile din aur sau alte metale prețioase – deși, sunt șanse considerabile să găsești inclusiv asemenea obiecte. Însă, chiar dacă nu sunt la fel de valoroase, și aceste obiecte pot deveni utile, dacă ai un pic de imaginație. 

Care sunt cele mai indicate locuri pentru pescuit cu magnet?

Poți găsi obiecte din metal în aproape orice râu sau lac din apropierea zonelor locuite. Canalele și digurile sunt și ele locuri destul de populare în care ai șanse să faci descoperiri interesante. Oriunde există un corp de apă și trafic, fie pe jos, fie cu barca, există și posibilitatea ca cineva să-și fi scăpat în apă cheile, un briceag sau chiar bicicleta.

Dacă îți dorești să găsești lucruri cu adevărat spectaculoase, însă, va trebui să te documentezi puțin. Este foarte probabil ca locurile cu o mare încărcătură istorică să fi fost deja curățate de alți vânători de comori asemenea ție, dar asta nu înseamnă că nu merită să faci și tu o încercare. Drumurile vechi de pe malurile râurilor sau porturile istorice pot fi și ele adevărate mine de aur. Iar gurile râurilor și deversoarele hidrocentralelor pot fi pline de lucruri aduse din aval.  

Ce poți face cu capturile de la pescuitul cu magnet?

Deși s-ar putea să nu găsești aur sau argint în mod direct, deoarece acestea nu sunt metale magnetice în prin natura lor, este posibil să atragi și astfel de obiecte datorită accesoriilor lor sau al cutiilor în care sunt depozitate. Alte obiecte interesante pe care le poți descoperi sunt arme vechi, lanțuri, cutii de valori, chei sau chiar telefoane și tot felul de lucruri ce pot fi transformate ulterior în ceva complet nou.

Un pas important în această direcție este curățarea obiectelor pe care le-ai obținut cu ajutorul unui magnet de pescuit, căci un obiect proaspăt scos din apă, care inițial nu pare foarte interesant, poate arăta complet diferit odată ce a fost curățat. Orice găsești pe fundul unui lac sau al unei fântâni este cel mai probabil acoperit cu noroi, rugină și murdărie. De cele mai multe ori, astfel de obiecte au stat atât de mult timp în apă, încât au devenit aproape imposibil de identificat la o primă privire.

În aceste condiții, probabil vei dori să cureți obiectele respective în deplină siguranță pentru a te asigura că îi vei menține valoarea și nu îl vei sparge în acest proces. Cele mai comune metode de curățare a descoperirilor făcute în timpul pescuitului cu magnet sunt: frecarea zonelor ruginite cu sare sau zeamă de lămâie, înmuierea obiectelor în apă caldă și curată timp de 24 de ore sau curățarea acestora cu un amestesc de bicarbonat de sodiu și apă. 

O altă soluție de curățare eficientă ce poate fi aplicată acestui tip de obiecte este oțetul de mere sau oțetul alb. Aciditatea naturală a oțetului este excelentă pentru îndepărtarea ruginii și este, de asemenea, o soluție sigură. Cu toate acestea, oțetul nu este suficient pentru a îndepărta complet rugina, dar poate fi o variantă bună de curățare a obiectelor ce nu au ruginit în întregime.

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE