Dacă există un loc în care milionarii se remarcă prin sumele impresionante agoniste, atunci este vorba de sporturi profesionale. Ligi precum NBA, NFL, MLB, NHL și EPL sunt pline de sportivi care se pot lăuda cu averi de milioane de dolari.
Totuși, jucătorii nu sunt singurii care se pot declara milionari. O categorie foarte vastă de oameni bogați este constituită din diverși patroni și acționari de cluburi, dar și pariori. Vom arunca o privire la cei mai bogați oameni din sport. Dacă vrei să-ți încerci și tu șansa de a deveni miliardar, încearcă-ți norocul la sportingbet pariuri.
Cuprins
1. Steve Ballmer (72 de miliarde de dolari)
Steve Ballmer și-a petrecut o parte semnificativă din viața profesională alături de gigantul Microsoft. Da, ne referim la binecunoscuta multinațională. Ballmer a început cariera în vestita companie în 1980, iar în anul 2000 Ballmer a devenit CEO al Microsoft.
Evident, Ballmer avea datoria să se ridice la un nivel foarte înalt, poate asemănător cu cel al fondatorului companiei, Bill Gates. În acest context, Ballmer a văzut cum investirea unei cantități uriașe de bani în compania Apple nu numai că l-ar salva Steve Jobs, ci ar fi un câștig extraordinar pentru Microsoft.
Dacă ești unul dintre milioanele de fani iPhone, îi poți mulțumi lui Ballmer că ai posibilitatea să folosești produsele Apple. Inițiativa sa a făcut iPhone-ul mai accesibil prin inițierea mișcării de finanțare din industria telefoniei mobile.
În 2014, Ballmer a cumpărat Los Angeles Clippers pentru o sumă de 2 miliarde de dolari. Acesta este al doilea cel mai mare preț plătit vreodată pentru o franciză sportivă profesională.
2. David Tepper (12 miliarde de dolari)
Tepper a adunat o avere impresionantă fiind un parior în zona fondurilor speculative. Appaloosa Management este una dintre cele mai profitabile firme de pe planetă.
La fel ca mulți dintre miliardari, Tepper a decis să-și valorifice vasta bogăție pentru a-și încerca norocul în zona sporturilor de performanță. Nu ca jucător, ci ca investitor. Pe lângă faptul că deține Charlotte FC din MLS, Tepper deține și Carolina Panthers. Tepper deținea anterior o participație de 5% la echipa sa din orașul natal, Pittsburgh Steelers.
Pe lângă a fi un mare om de afaceri, Tepper s-a dovedit a fi și un mare filantrop. Donează în mod regulat milioane de dolari către diverse universități, ceea ce îl face o figură extrem de apreciată în rândul publicului larg.
3. Robert Pera (14 miliarde de dolari)
Pera este tânărul miliardar care a fondat Ubiquiti Networks. Perioada în care a lucrat la Apple, în departamentul de conformitate Wi-Fi, i-a oferit posibilitatea de a înțelege în profunzime cea mai recentă tehnologie.
Folosind toate aceste informații și sub 35.000 de dolari, Pera a lansat Ubiquiti Networks, în anul 2005. Aproape 16 ani mai târziu, compania valorează aproape 15 miliarde de dolari. Trebuie să recunoaștem că aceasta este o demonstrație veritabilă a rentabilității investiției. Desigur, reușita a venit cu multă muncă și determinare.
Pera a sărit în clubul proprietarilor când a cumpărat Memphis Grizzlies în 2012, pe când avea doar 33 de ani.
Exuberanța și voința au dat roade. Echipa a început să joace în play-off-uri pentru prima dată în istoria francizei.
4. Philip Anschutz (11,7 miliarde de dolari)
Philip Anschutz face un pic din toate. Mai exact, din tot ce generează bani.
Anschutz a achiziționat compania de foraj a tatălui său la începutul anilor 1960, iar decizia s-a dovedit a fi una extrem de profitabilă. Compania a câștigat milioane în Wyoming, iar Anschutz a început să achiziționeze alte companii de foraj. De asemenea, și-a extins vastul imperiu cumpărând căi ferate și investind puternic în piața de valori.
Anschutz s-a orientat apoi spre peisajul sportiv profesional. Nu numai că a fondat MLS, ci și este și cofondator la șase dintre primele echipe ale ligii.
Omul de afaceri deține o participație la una dintre cele mai cunoscute francize din toate timpurile, Los Angeles Lakers. Cu toate acestea, el este cel mai bine cunoscut în lumea sportului datorită faptului că deține Los Angeles Kings. Anschutz a construit o avere personală de peste 11 miliarde de dolari.
5. Jerry Jones (8,5 miliarde de dolari)
Jerry Jones a intrat pe scena sportivă în 1989, când a cumpărat Dallas Cowboys pentru 140 de milioane de dolari. Era o sumă extraordinară la acea vreme, dar o investiție fenomenală în retrospectivă.
Jones nu numai că a câștigat rapid trei Super Bowl-uri, dar echipa valorează acum miliarde.Averea lui a fost estimată la 8,5 miliarde de dolari.
Desigur, nu toată lumea este mulțumită de implicarea proprietarului în calitate de director general interimar. Jones a primit critici masive de la fani, mass-media și foști antrenori.
6. Stanley Kroenke (8,3 miliarde de dolari)
Este posibil ca Kroenke să nu fie la fel de bogat ca alți oameni de afaceri din toate timpurile. Cu toate acestea, când vine vorba de cei mai bogați oameni din sport, valoarea averii acestuia este eclipsată de amploarea implicării sale.
Kroenke deține francize în lacrosse profesionale, MLS și chiar două echipe de e-sport. Kroenke Sports and Entertainment este unul dintre cele mai importante parteneriate din lumea sportului, care deține unele dintre cele mai iconice francize de pe planetă.
Pentru început, omul de afaceri deține atât Colorado Avalanche, cât și Denver Nuggets. Kroenke deține, de asemenea, Los Angeles Rams. Totuși, cea mai importantă pozițe rămâne cea de acționar majoritar al Arsenal F.C.
7. Shahid Khan (7,9 miliarde de dolari)
Khan este un om de afaceri născut în Pakistan, care și-a făcut cea mai mare parte din avere cu ajutorul companiei sale de automobile Flex-N-Gate. Khan și-a mărit imperiul la o valoare netă de peste 8 miliarde de dolari și a început să cumpere echipe sportive, la fel ca mulți dintre prietenii săi bogați.
În plus, Khan deține All Elite Wrestling, o companie masivă de divertisment care încearcă să rivalizeze cu WWE. În 2011, Khan a cumpărat Jacksonville Jaguars pentru 760 milioane dolari, cu clauza că echipa va rămâne în Jacksonville.
Concluzie
După cum putem vedea, cei mai bogați oameni din sport nu și-au început neapărat carierele în industria sportului. Cu toate acestea, se pare că acești miliardari harnici privesc peisajul sportiv profesionist ca pe o sursă profitabilă de bani. Având la dispoziție tot luxul pe care și-l pot dori și făcând bani din activități precum sportul, putem spune că duc o viață ca în filme.