marți, noiembrie 26, 2024
AcasăInfo UtilComplexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Observatorul Astronomic - tarife şi program

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Observatorul Astronomic – tarife şi program

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – Program de vizitare:

10:00 – 18:00 (miercuri-vineri)
10:00 – 20:00 (sâmbătă și duminică)

* Accesul în incinta complexului muzeal este permis cu maxim 30 de minute înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Punctul de trecere bac” şi cu 60 de minute înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Orăşelul copiilor”.

Accesul la Observatorul astronomic sau la spectacolele de la Planetariu se face conform orarului afişat mai jos.

Tarife bilete:
6 lei – adulţii
1,5 lei – copiii peste 5 ani, elevii, studenţii
gratuit: copiii sub 5 ani, persoanele cu dizabilităţi

Pentru Planetariu şi Observatorul astronomic:
5 lei – adulţii
3 lei – copiii peste 5 ani, elevii, studenţii
3 lei – bilet cu preţ unic, indiferent de categoria de vârstă, pentru observaţiile astronomice nocturne, organizate cu ocazii speciale (eclipse de Lună, eclipse de Soare etc.).

Programul spectacolelor de la Planetariu *
Miercuri, Joi, Vineri:
11:00 – Polaris (film pentru copii şi elevi)
12:30 – În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar (film pentru elevi și publicul larg)
14:30 – Universul suprem (film pentru elevi și publicul larg)
15:30 – Călătorie spre miliarde de stele (film pentru elevi și publicul larg)
16:30 – În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar (film pentru elevi și publicul larg)
17:30 – Universul suprem (film pentru elevi și publicul larg)

Sâmbătă și Duminică:
11:00 – Polaris (film pentru copii şi elevi)
12:30 – În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar (film pentru elevi și publicul larg)
14:30 – Universul suprem (film pentru elevi și publicul larg)
15:30 – Călătorie spre miliarde de stele (film pentru elevi și publicul larg)
17:00 – În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar (film pentru elevi și publicul larg)
18:00 – Universul suprem (film pentru elevi și publicul larg)
19:00 – Călătorie spre miliarde de stele (film pentru elevi și publicul larg)

*Proiecțiile de la Plantetariu se difuzează pentru grupuri de minim 5 persoane interesate. Accesul copiilor sub 3 ani este restricționat. Biletele pot fi procurate de la magazinul situat la parterul muzeului.

În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar oferă informații nu doar despre planetele sistemului solar, ci oferă oportunitatea ca spectatorii să devină participanți la o călătorie uimitoare în peisajul magnific al planetelor și al sateliţilor planetari. Spectacolul se încheie cu o priveliște splendidă a zorilor pe cea mai frumoasă planetă a sistemului solar – Pământul.

Polaris este un spectacol-poveste pentru copii, care combină pedagogia cu efecte 3D uimitoare. James, un pinguin care călătorește de la Polul Sud, și Vladimir, un urs amuzant de la Polul Nord, se întâlnesc pe gheața din Marea Arctică. Ei devin prieteni, vorbesc despre regiunile respective și observă împreună stelele, întrebându-se de ce noaptea este atât de lungă la polii Pământului. Astronomi novice, ei încearcă să rezolve acest mister prin raționament și observație. În timpul unei călătorii în jurul Pământului, extinsă la Marte și Saturn, ei descoperă că planetele au asemănări, dar și diferențe.

Călătorie spre miliarde de stele conduce pasionații de astronomie într-o călătorie fascinantă de-a lungul Căii Lactee și explicând bazele tehnologiei cartografierii stelelor. Spectacolul este legat de lansarea misiunii spaţiale ”Gaia”, care a avut loc la sfârşitul anului 2013, eveniment sprijinit de peste 30 de planetarii din întreaga lume şi de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

De la marginea spațiului și timpului, prin câmpuri vaste de galaxii minunate, la măreția sistemului nostru solar, noul spectacol, Universul suprem, va duce publicul într-un tur al universului, care-şi va dezvălui o parte din secretele sale cele mai provocatoare.

Spectacolul Galaktos nu mai face parte din programul curent al proiecţiilor de la planetariu, astfel încât va putea fi vizionat doar la cerere. Prin intermediul acestuia este prezentată o călătorie virtuală prin galaxia noastră realizată de două personaje comice, Eugene şi Craig, angajaţi la o firmă de distribuţia laptelui din Calea Lactee. Pe parcursul călătoriei, spectatorii, alături de protagonişti, vor întâlni mai multe nebuloase şi roiuri de stele, prilej pentru cei mici, dar nu numai, de a afla mai multe lucruri despre aceste corpuri cereşti.

Spectacolul Planetele nu mai face parte din programul curent al proiecţiilor de la planetariu, astfel încât va putea fi vizionat doar la cerere. Prin intermediul acestuia este prezentată o călătorie fascinantă în Sistemul Solar, veţi zbura deasupra reliefului planetei Marte sau deasupra norilor lui Jupiter şi veţi trece prin inelele lui Saturn. Veţi fi martor al tumultoasei ere a formării planetelor, dar aveţi grijă sa nu vă loviţi de un asteroid! Folosind imagini făcute de sondele spaţiale şi grafică digitală de înaltă rezoluţie, noul spectacol de planetariu vă îndeamnă să descoperiţi un portret complet al Sistemului Solar din ziua de azi.

Spectacolul Două bucăţele de sticlă nu mai face parte din programul curent al proiecţiilor de la planetariu, astfel încât va putea fi vizionat doar la cerere. Prin intermediul acestuia veţi descoperi lumea instrumentelor optice folosite în astronomie, dar şi o călătorie virtuală în Universul observabil.

Programul de vizitare a Observatorului astronomic *

21:00 – 23:00 (luni, miercuri, vineri, sâmbătă)

În timpul programului obişnuit de vizitare al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, accesul în cadrul Observatorului astronomic se face pe bază de bilet gratuit. Observatorul astronomic va fi deschis pentru public doar dacă cerul va fi senin. Intrarea în Observatorul astronomic este permisă până la ora 22:30 şi se face pe la poarta “BAC”.

*Accesul copiilor sub 7 ani, la Observatorul astronomic, este restricționat.

Date de contact: Str. Regiment 11 – Siret, nr. 6A, cod. 800340, Galaţi, România. Tel.: +40 236 411 898; Fax: +40 236 414 475; e-mail: contact@cmsngl.ro; www.cmsngl.ro

Citeşte şi articolul  Vizitează Muzeul Zonei Pescăreşti din Judeţul Galaţi. Intrarea este liberă

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE