O degustare de vinuri rafinate sună tentant? Paradisul degustărilor de vinuri se află chiar în Măcin și se află sub numele de Crama de vinuri Măcin! Aici veți fi întâmpinați de o echipă pasionată ce vă va îndruma în minunata călătorie prin aromele celor mai rafinate vinuri de colecție.
Degustările organizate la crama noastră sunt, fără îndoială, un tablou al rafinamentului şi se adresează direct pasionaţilor de vinuri şi iubitorilor de frumos. Degustările se vor desfăşura în sălile de degustări pe care le deținem și anume:
- Pivniţa lui Terente,
- Sala de baricuri,
- Crama Dobrogeană.
Pe perioada vizitei, nu numai că veți degusta cele mai rafinate vinuri, veți avea și posibilitatea de a observa arhitectura locului, de a cunoaște fluxul tehnologic și chiar de a vă bucura papilele gustative cu arta gastronomiei de aici. De asemenea, o vizită în acest minunat loc poate fi organizată ca o activitate în timpul liber cu familia/prietenii, însă organizăm și degustări de protocol pentru companii, întâlniri, conferinţe sau teambuilding-uri. Din păcate, pentru moment, crama nu pune la dispoziție vizitatorilor și spațiu de cazare, însă vă poate ajuta cu găsirea unui hotel sau pensiune din apropiere (Drumul Teilor, Luncavița, Pensiunea Turist Măcin, Pensiunea Cetățuia din Luncavița etc.).
Marele oenolog Emile Peynaud a declarat odată că degustarea este aprecierea prin vedere, gust şi miros a calităţilor vinului. De aceea, noi am decis să respectăm aceste cuvinte importante și ne-am format un sistem de degustare a vinurilor în 4 pași simplii.
- Primul pas constă în aprecierea vizuală a vinului. Un vin trebuie întâi vizualizat în paharul fin și transparent, apoi mirosit discret și lăsat înapoi pe masă. Prin acest lucru, persoana care degustă observă prezența sau absența particulelor în suspensie, dar și culoarea hipnotizantă a unui vin de calitate. Drept urmare, la vinurile albe trebuie observată o culoare galben-verzuie, specifică vinurilor tinere, iar la vinurile roșii se vor urmări intensitatea culorii și strălucirea acestora.
- Mirosul este următorul pas în degustarea vinurilor. În acest moment, parfumul vinului se contopește cu simțul olfactiv al degustătorului, fapt ce îi permite acestuia să analizeze pe deplin mirosul emanat după aerare. Aerarea se realizează printr-o mișcare intensă de rotație a paharului.
Tipurile de vin pot fi clasificate şi identificate cu precizie, cu ajutorul mirosului, astfel:
•arome florale (flori de tei, de salcâm, de migdal, flori de câmp, iasomie, trandafir, muşcată, zambile, violete etc.)
•arome de fructe (de la vişine, caise, mere, coacăze sau mure până la exotice arome citrice)
•arome ierboase (de iarbă verde sau fân uscat)
•arome de mirodenii (scorţişoară, piper verde sau negru, lavandă, ciuperci, ardei gras sau iute). - Și acum vine momentul degustării propriu-zise în care iubitorii de vin savureaza prima picătură ce le atinge suav toată suprafața papilelor gustative responsabie cu toate cele cinci gusturi. Este cu adevărat…magic! (iniţial, apare senzaţia de dulce, apoi cea de acru şi, abia la urmă, cea de amar)
- Și în ultimul rând, trebuie luată în considerare persistenţa gusto-olfactivă, fiind o caracteristică extrem de importantă a unui vin. Prin urmare, cu cât un vin este mai persistent, cu atât este mai bun.
Sunteți invitați cu drag să experimentaţi gusturi inedite, arome intense, vizite de neuitat și unele dintre cele mai bune preparate tradiţionale ale frumoasei Românii.
Pentru rezervări, puteți accesa site-ul www.vinuridemacin.ro, unde veți găsi numărul de telefon (0730 018 168), mail-ul (degustari@vinuridemacin.ro) și alte informații adiționale.
Crama de la Măcin = definiția rafinamentului și bunului gust!
Echipa Crama de vinuri Măcin.
Citește și: Degustările de vinuri de înaltă calitate de la Crama Vinuri de Măcin