Începând cu luna noiembrie Atelierele Q&A by Sanda Docan, cu sprijinul Librăria Humanitas Galați, te provoacă lunar, cu câte o temă anunțată, alături de un invitat surpriză, la o serie de conversații sincere menite să te ghideze pe drumul autocunoșterii de sine, prin conștientizarea obișnuințelor, a modului cum gândești tu despre tine, a credințelor/convingerilor limitative formate în copilărie în virtutea cărora iți trăiești acum viața.
Pe parcursul fiecarei întâlniri, Atelierele Q&A te vor provoca să depășești credințele limitative, astfel încât să îți găsești singur răspunsuri la întrebări precum: Ce îți dorești cel mai mult de la viață? O relație de dragoste? O stare de sănătate bună? Liniște sufletească? Reușita într-un domeniu în care simți că ești mai capabil decât se vede? Împlinirea care poate fi măsurată în mii de feluri? Cum să atingi acel ceva care te ține treaz nopatea sau își face inima să bată mai repede?
Ce sunt credințele?
Credințele sunt deciziile conștiente pe care le-am luat în trecut cu privire la noi înșine și la ceea ce ne așteptăm sau nu ne așteptăm să realizăm. Aceste decizii se repetă acum subconștient, pe măsură ce ne trăim viața.
Ele ne controlează permanent gândirea, ne dirijează comportamentul și ne determină rezultatele.
Acumularea deciziilor luate în uma tuturor experiențelor trăite în trecut reprezintă sistemul nostru personal de credințe. Ne dobândim credințele din experiențele anterioare, mai corect spus, din interpretarea acestor experiențe.
Noi ne carcaterizăm mereu prin prisma credințelor. Când spunem :”eu nu pot vorbi în public”, nu suntem noi cei care spun asta, ci o credință a noastră. De fapt, dacă am da la o parte acea credință, am ști că prin exercițiu, vom putea vorbi în public.
Cum se formează o credință?
O credință limitativă se formează în funcție de mediul în care trăim. Dacă ne naștem într-o familie cu părinți iubitori, optimiști, bogați s.a.m.d. în mod incoștient se formează credințe de genul ”am tot ce îmi trebuie”, ”mă simt iubit”, ”protejat”, ”sunt capabil”, în caz contrar credințele care se formează vor fi ”nu sunt iubit”, ”nu merit”, nu sunt capabil”, ”nu am noroc” și lista poate continua. Pentru a conștientiza setul de credințe limitative în virtutea cărora ne trăim viața, primul pas e o incursiune în propria copilărie. În copilărie sunt rădăcinile credințelor limitative care ne conduc viața chiar și acum când suntem adulți.
Când te întrebi: Eu de ce nu am? De ce nu pot să-mi împlinesc visele? De ce mi se întâmplă doar mie asta? Cum reușesc să depășesc această frică? Ce strategie mă va face să îmi depășesc teama? E primul pas prin care poți conștientiza credințele tale limitative, a le recunoaște, a le observa cum te sabotează, cum te țin în starea de victimă.
Atelierele Q&A by Sanda Docan te pot ajuta să treci de la poziția de Victimă la cea de Creator a propriei tale vieți. Ajungi în poziția de Creator în momemtul în care începi să transformi credințele/convingerile limitative în potențial, în calități. Fiecare credință ascunde un potențial ce abia așteaptă să fie valorificat, descoperit.
Așadar: când schimbăm gândirea=> schimbăm credințele=>schimbăm așteptările=>schimbăm atitudinea=> schimbăm comportamentul=>schimbăm rezultatele=>schimbăm viața.
Despre invitatul din aceasta lună, Andra-Mihaela Costache, putem spune că încă din copilărie, a început să depășească credințele limitative, argumentând puternic dorințele în care credea.
Azi, este una din cele mai puternice tinere femei din Galați, una dintre cele mai emoționante povești despre curaj, limite, emoție și feminitate…
Vă invităm la o conversație liberă și sinceră cu Andra Mihaela Costache despre ce înseamnă să ai curaj, cum să nu îți hrănești fricile, despre cum să fii tu cea mai puternică persoană pe care o cunoști.
Evenimentul îți aduce mai aproape un invitat remarcabil care are puterea și curajul să depășească setul de credințe/convingeri limitative predate de adulții din preajma lui.
Cărți recomandate:
www.libhumanitas.ro/alexander-loyd-ben-johnson-codul-vindecarii-lifestyle-2011.html
www.libhumanitas.ro/bruce-h-lipton-biologia-credin-ei-eliberarea-puterii-constiintei-a-materiei-si-a-miracolelor-2017-for-you.html
www.libhumanitas.ro/anne-ancelin-schu-tzenberger-psihogenealogia-si-ranile-din-familie-philobia-2014.html
Atelierele sunt susținute de psihoterapeut Sanda Docan, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu experiență teoretică și practică în lucru cu grupele de copii, adolescenți, adulți, părinți, coordonator Atelierele Bucuriei, ateliere Inteligență Emoțională.
Atelierele sunt organizate gratuit!
Detalii: www.sandadocan.ro
Sursa Facebook
Te-ar putea interesa si Fenomenul adicției – workshop extraordinar pe 27 noiembrie