miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleDe ce apar probleme la fundația casei și cum pot fi ele...

De ce apar probleme la fundația casei și cum pot fi ele rezolvate?

Problemele care apar la nivelul fundației unei case sunt, într-o oarecare măsură, inevitabile. Mulți proprietari se întreabă de ce apar astfel de probleme la fundație, din moment ce s-au asigurat că aceasta a fost proiectată corect, dar și cum anume le pot remedia, înainte ca întreaga locuință să aibă de suferit.

Este firesc ca problemele care apar la fundația casei să genereze mari îngrijorări pentru proprietari, deoarece de aceasta depinde și structura casei. Prin urmare, o fundație cât mai solidă și rezistentă este absolut necesară.

De ce apar probleme la fundația casei? | Cauze

În general, decantarea inegală cauzează majoritatea problemelor de fundație. Alte posibile cauze includ gradarea necorespunzătoare a solului în jurul fundației, o rupere a conductei de apă sau inundații. În plus, fundațiile care au fost construite pe argile expansive, pe soluri de umplere comprimabile sau care au fost compactate necorespunzător pot prezenta daune grave pe măsură ce fundația se așează și se mișcă. Același lucru se poate spune și despre fundațiile care au fost construite cu un tip neadecvat de buiandrug sau care au fost slab întreținute. 

Totuși, este bine de știut că, indiferent de ceea ce faceți, fundația nu poate rămâne fixă pentru totdeauna și de aceea nici cel mai experimentat și profesionist expert în construcții nu poate realiza o fundație perfectă. 

Cum pot fi rezolvate problemele apărute? | Reparații

Metodele și materialele necesare pentru repararea fundației diferă de la o situație la alta, în funcție de severitatea problemelor. Pentru a estima costurile, puteți folosi un calculator caramida, puteți estima ce cantitate de mortar veți avea nevoie sau puteți colabora cu un inginer structural. 

Cu atâtea variabile ce pot influența rezistența fundației unei case, este clar că nu există o soluție universală de reparare a fundațiilor. În unele cazuri, profesioniștii pot decide să umple spațiul de sub placa de beton a unei case cu un material de umplutură realizat dintr-un amestec de sol, argilă, beton, nisip și alte materiale. Cu alte cuvinte, un amestec de mortar va fi pompat în spațiul de sub fundația de beton, având rolul de a determina fundația să revină înapoi în poziția sa inițială. Această metodă se aplică pentru a corecta cedarea solului, dar nu va putea împiedica așezarea viitoare a acestuia. O metodă mai puțin costisitoare în comparație cu alte opțiuni, aceasta poate fi însă ineficientă dacă există deja schimbări structurale ale casei sau ale solului din jur. 

În alte cazuri, profesioniștii decid să plaseze suporturi sau piloni metalici sub pământ pentru a ridica și susține betonul existent. Acești piloni sunt ancorați în sol cu beton pentru a se asigura poziția lor fixă și stabilă. Metoda aceasta implică săparea în adâncime pentru a se plasa pilonii și ridicarea fundației cu elemente hidraulice, urmând apoi să fie stabilizată mai eficient. Această metodă este considerată o soluție permanentă de reparare a fundației, care nu va fi compromisă prin așezarea ulterioară a casei. 

Articol sponsorizat. Te-ar putea interesa și: 4 mari avantaje ale rezervoarelor din inox

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE