Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila și Franciza „Bella Italia” România vă invită sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 10.00, la Conferința Limitele creierului uman și Alzheimer pe înțelesul tuturor, susținută de prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg. Evenimentul are loc la Sala de Lectură, et. 1, la sediul bibliotecii din Piața Poligon, nr. 4. Intrarea este gratuită!
Așa cum se precizează pe site-ul www.alexandruvladciurea.ro, recunoașterea națională și internațională a Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea se datorează unei activități îndelungi, de peste 50 de ani, în neurochirurgie, cercetare și publicistică. Printre reușitele impresionante ale carierei sale se numără înființarea departamentului de cercetare în neuroștiințe al Spitalului Clinic “Bagdasar-Arseni” din București, implicarea și coordonarea a 20 proiecte naționale și internaționale de cercetare în perioada 2000- 2006 și publicarea de articole de neurochirurgie în mai multe publicații de specialitate românești și internaționale. In plus, este președintele Societății Române de Neurochirurgie și membru fondator în mai multe organizații de Neurochirurgie din Statele Unite ale Americii, Europa de Sud-Est sau Brazilia.
În prezent este Șeful Departamentului Neurochirurgie și Director Științific la Spitalul „Sanador” din București. A primit numeroase premii și distincții, dintre care amintim:
- Premiul pentru „Inovație în predarea medicinii” la Gala Healthcare;
- Diploma de Excelență „Neurovasc” acordată de Congresul Internațional de Chirurgie Cerebrovasculară, Mumbai, India;
- Ordinul Național „Serviciu credincios”, în grad de Comandor (2000), acordat de Președintele României;
- Premiul de Excelență Medica Academica & British Journal pentru întreaga activitate.
Are la activ peste 23.000 de operații pe creier și este posesorul Brevetului de invenție pentru Drena Unitub (o invenție larg folosită pe plan mondial pentru tratarea hidrocefaliei) și a Certificatului de Inovație înregistrat la OSIM privind Anatomia ascunsă din Opera lui Michelangelo.
Citește și articolul: Romanul ”Cel care mă așteaptă” – o poveste emblematică pentru destinul femeilor