Duminică, pe 1 martie, de la ora 18:00,la Teatrul Național „Nae Leonard”, participă la un musical (My Fair Lady) care, pus pentru prima dată în scenă pe Broadway în 1956, și până astăzi, după mai bine de 60 de ani, a continuat să cucerească generații întregi de spectatori fiind adesea denumit de critici „musicalul perfect”.
My Fair Lady transpune fidel în teatrul muzical Pygmalion-ul lui Shaw, nu numai păstrând nealterate acţiunea anecdotică şi personajele, dar reproduce scene întregi, replică cu replică, din lucrarea originală. Exceptând textele muzicale, circa jumătate din musical-ul My Fair Lady este reprodus întocmai din comedia lui G.B. Shaw. Semnificativ este faptul că opereta, care reclamă prin însăşi esenţa ei finaluri fericite (happy-ends), în My Fair Lady finalul rămâne sub semnul întrebării, Bernard Shaw lăsând spectatorului sarcina de a-şi alcătui o încheiere după propria lui preferinţă ori judecată logică. Personajele sunt deosebit de simpatice şi apropiate, pline de contradicţii, dar nu convenţionale. Tema devenirii omului, lupta cu el însuşi, cu urcuşurile și căderile sale sunt temele din My Fair Lady, care a văzut lumina rampei în 1956 pe Broadway, iar în România în 1968. Cuvântul, muzica, dansul şi nu în ultimul rând culoarea, spaţiile şi costumele sunt elementele esenţiale care constituie forţa acestui spectacol.
În toată comedia Pygmalion, ca şi opereta My Fair Lady nu se găsește nici un moment de mărturisiri sentimentale, de dragoste, ori de impulsii senzuale. Nici îmbrăţişări, nici cuvinte tandre, nici priviri învăluitoare, nici măcar aluzii. Când Higgins şi-a desăvârşit opera şi Eliza urmează să-l părăsească, el îi spune: „M-am obişnuit cu tine… nu mă pot lipsi de prezenţa ta”. Un simplu ataşament, dar un ataşament mai puternic poate decât o dragoste, adesea schimbătoare.
Din distribuție vor face parte actorii: Teodor Niță (Higgins), Silvia-Alice Niță (Eliza Doolittle), Dominic Cristea (Pickering), Dan Popescu (Doolittle) – Opera Brașov, Tudorel State (Freddy), Viorica Mărăndici (D-na Pearce), Florina Nistor (D-na Higgins), Ionuț Popa (Jamie, Omul din Hoston), Adrian Țurcanu (Harry), Adina Gurenciuc (D-na Eynsford Hill), Maria Macovei (D-na Hopkins), Elvis Butunoi (George, cârciumarul) și Maria Orzan (D-na Baxington), acompaniați de orchestra, corul și baletul Teatrului.
Prețul biletului întreg pentru spectacol este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate și online accesând link-ul. Informații suplimentare pot fi obținute accesând numărul de telefon 0236.465.599 (casieria Teatrului) în intervalul orar afișat pe site-ul instituției sau pe pagina de Facebook a acesteia.
Te-ar putea interesa și Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant