Dacă ai niște banane coapte în frigider și nu știi ce să faci cu ele, noi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă: pâine cu banane sau banana bread, după cum tradus în limba engleză. Pâinea cu banane are și propria ei zi națională. Ea se sărbătorește în fiecare an pe 23 februarie.
Ingrediente:
- 2-3 banane coapte, decojite (aproximativ 300 g)
- 250 g făină
- 75 g unt topit
- 5 g praf de copt
- 1 ou bătut
- 100 g zahăr
- 5 g esență vanilie
- sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175 grade și ungeți cu unt tava. Într-un bol, pasați bananele până căpătă o compoziție omogenă. Adăugați untul topit și amestecați cu bananele pasate. Puneți apoi puțină sare și praful de copt, zahărul, oul bătut și esența de vanilie, iar la final se adaugă făina. Se amestecă bine. Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de 50 de minute – 1 oră. Serviți-o cu un pahar de lapte drept și veți avea parte de un desert delicios!
Ați făcut până acum pâine cu banane/ banana bread? Cum v-a ieșit?
Te-ar putea interesa și: O rețetă inedită: mini pancakes pentru dimineți grozave!
Absolut delicios! ❤
❤️