Giv Boats este gazda unor plimbări pe Dunăre, pe trasee deosebite, în care doritorii vor avea ocazia să admire panorama orașului Galați și împrejurimile, să fotografieze peisaje de vis și să se bucure de clipe de liniște pe mijlocul apei.
Articol actualizat pe 10.05.2022
Urmarește-ne și pe: Instagram, Facebook, Twitter, Telegram
Giv Boats pune la dispoziție diverse plimbări pe Dunăre cu trasee turistice precum: insula Cailor, insula Chiciul Mare, vedere port Brăila, răul Siret, brațul Măcin, Delta Dunării. Cei aflați la bordul ambarcațiunii vor fi încantați de combinația dintre apă, atmosfera, muzică bună, viteză și istorisiri ale malurilor gălățene spuse cu tâlc.
Conform reprezentantei firmei, Marieta Gagu, traseele puse la dispoziția celor interesați sunt diverse. Cel mai scurt dintre ele îl reprezintă o plimbare de o oră, până la gura Siretului, în dreptul Portului Mineralier. Există și trasee mai lungi, de două, patru și chiar șase-șapte ore, până la Insula Cailor, locul unde Prutul se varsă în Dunăre, până în Balta mică a Brăilei sau chiar până în Deltă. Opțional, se poate acosta pe un ponton, pentru o masă cu specific pescăresc.
În funcție de dorința turiștilor, firma organizează excursii și pe trasee propuse de aceștia. Programările se fac cu cel puțin 48 ore înainte de data dorită, în funcție de condițiile meteo.
Cuprins
Informaţii generale
Giv Boats este o firma tânără, apărută din pasiune, din curiozitatea de a descoperi Dunărea și dorința de a arăta gălățenilor frumusețile ei. Specializată în activități recreative și de agrement pe fluviu, Giv Boats deține două ambarcațiuni pe care le pune la dispoziție, 7 zile din 7 care au o capacitate de maxim 12 persoane. Prevazută cu veste de salvare pentru 12 persoane, ambarcațiunea este ghidată de un conducător calificat în transport persoane, cu o vechime de peste 15 ani pe fluviul Dunărea, un foarte bun cunoscător al Dunării și Deltei Dunării.
Nu sunt iahturi, nu sunt nici nave de croazieră sau catamarane, sunt două ambarcațiuni de agrement care pot transporta de la 9 până la 12 persoane. Importantă este însă inițiativa în sine, una care ”redeschide” plimbările pe Dunăre pentru cei care-i duc dorul.
Există însă și posibilitatea unor trasee mai lungi, de două, patru și chiar șase-șapte ore. Gălățenii pot alege să meargă până la Insula Cailor, în locul unde Prutul se varsă în Dunăre, la circa 20 de kilometri în aval de Galați, unde pot admira cai sălbatici, pelicani sau lebede.
Doritorii pot opta pentru o plimbare până în Balta mică a Brăilei, ori pe brațul Măcin. Sunt posibile și plimbările până în Deltă, cele mai lungi din ofertă, unde se poate sta chiar și peste noapte, plus o masă pescărească, dacă cei din grup doresc acest lucru.
Prima dintre cele ambarcațiuni ale firmei este una de tip Corsar, cu o lungime de 6,30 metri, descoperită. Cea de-a doua, puțin mai mare, dispune și de o cabină care poate fi închisă complet, dacă sunt copii sau adulți care vor să evite curentul din larg. Programările se fac numai cu rezervare și, evident, în funcție de starea vremii. Mai multe amănunte despte toate aceste lucruri pot fi obținute de pe site-ul oficial plimbaredunaregalati.ro.
Tarife şi trasee
Program Non-Stop, 7 zile din 7.
Traseu 1 ora – 45lei / persoană
- prezentarea istorică a portului Galați, vedere panoramă oras Galați, gura de vărsare râul Siret.
Traseu 2 ore – 80lei / persoană
- plecare port Galați, gura de vărsare a râului Prut, Insula Cailor.
Traseu 3 ore – 130lei / persoană
- plecare port Galați, gură de vărsare braț Măcin, prezentare port Brăila
Traseu 4 ore – 160lei / persoană
- plecare port Galați, vedere port Brăila, Insula Mică a Brăilei
Traseu 5 ore – 210lei / persoană
- plecare port Galați, prezentare braț Măcin
Traseu 10 ore – 460lei / persoană *
- plecare port Galați, vedere oraș Reni Ucraina, port Isaccea, port Tulcea, Canal 36, Mila 23, oraș Sulina, ieșire în Marea Neagră, retur
- *se asigură o masă cu specific pescăresc în inima deltei
Traseu personalizat *
- * tariful în aceste situații se negociază funcție de Traseu și numărul de ore
Gratuitate la 1 copil de familie sub 10 ani. La doi copii de familie se achita preţul unui adult.
Atenție! Rezervările pentru oricare din serviciile oferite se efectuează cu minim 2 zile înainte de dată la care v-ați propus să faceți plimbarea pe Dunăre.
Plecările pe Dunăre cu ambarcațiunile Giv Boats se fac cu minim 5 adulți și maxim 9 cu ambarcatiunea Corsar 630 iar cu ambarcatiunea Corsar 900 plecarile se fac cu minim 10 și maxim 12 persoane. Pentru fiecare tip de traseu în parte, există o capacitate maximă admisă la bord, respectiv persoane plus bagaje. Conducătorul ambarcațiunii va comunica capacitatea maximă de încărcare a ambarcațiunilor.
REGULI ȘI CONDIȚII DE NAVIGAȚIE
Pe parcursul deplasărilor pe apă, toți pasagerii care se află la bordul ambarcațiunii trebuie să cunoască câteva reguli de conduită preventivă și anume:
- Persoanele aflate la bordul ambarcațiunii trebuie să se conformeze indicațiilor date de către conducătorul ambarcațiunii, în interesul siguranței navigației sau ordinei la bord.
- Este interzis să se lase a ieși în afara bordurilor ambarcațiunii obiecte care ar putea să reprezinte un pericol pentru siguranța acesteia.
- Este interzis să se arunce, să se verse, să se lase să cadă sau să se scurgă în calea navigabilă obiecte sau substanțe.
- Obiectele ușoare care ar putea fi purtate de vânt vor trebui fixate, acoperite pentru a evita acest lucru.
- Pe toată durata deplasării este interzis ca persoanele aflate la bord să se ridice în picioare sau să se aplece fără acordul conducătorului ambarcațiunii.
- Pe toată durata deplasării este obligatorie purtarea vestelor de salvare.
Pentru fiecare tip de Traseu în parte, există o capacitate maximă admisă la bord, respectiv persoane plus bagaje. Această capacitate maximă trebuie respectată deoarece contribuie la siguranță navigației. Conducătorul ambarcațiunii va comunica capacitatea maximă de încărcare a ambarcațiunilor.
Regulile de acces și desfășurare a turismului în R.B.D.D. (Rezervația Biosferei Delta Dunării) le puteți află accesând site-ul , iar în rezervația biosferei Baltă Mică a Brăilei.
Este importantă cunoașterea acestor reguli înainte de a vizita Dunărea și Delta Dunării. Astfel veți evita eventuale neplăceri (e.g. amendă pentru neprezentarea permisului de acces în rezervație) și veți contribui la desfășurarea turismului sustenabil pe Dunăre și în Delta Dunării.
Programări la numărul de telefon: 0756 765 664
Te-ar putea interesa şi Ghid complet Transurb al mijloacelor de transport în comun
Pentru mai multe informaţii utile despre oraşul tău, abonează-te mai jos!
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci