Temperaturile ridicate din ultima perioadă ne determină să căutăm tot felul de soluții pentru a face răcoare în casă. Există modalități mai simple decât aerul condiționat, care nu implică costuri, prin care poți face răcoare în casă pe timpul verii. Descoperă câteva soluții în ceea ce urmează.
Cuprins
Cum faci răcoare în casă pe timpul verii, fără aer condiționat
Canicula s-a instalat în multe regiuni ale României, astfel că locuitorii s-au confruntat cu temperaturi ridicate. Căldura excesivă ne dă o stare de leșin și astfel suntem adesea în căutare de soluții pentru a domoli disconfortul termic în perioada verii. Dacă îți dorești să afli cum poți să faci răcoare în casă, fără aer condiționat, evitând astfel o factură consistentă la curent, iată câteva trucuri simple.
Acoperă geamurile
Când temperaturile de afară urcă peste gradul suportabil de căldură, se recomandă să nu lași geamurile descoperite, ele fiind o sursă prin care căldura pătrunde în locuințele noastre. Draperiile sau jaluzelele speciale pentru a combate razele solare pot reduce cantitatea de căldură, de asemena. Asigură-te însă că nu optezi pentru materiale închise la culoare, deoarece acestea vor atrage cu siguranță căldura. Ține geamurile închise în perioadele cele mai călduroase ale zilei și rezumă-te la a aerisi căminul doar dimineața și seara, după ce căldura s-a mai domolit.
Închide sursele de căldură
O sursă de temperaturi ridicate o reprezintă și obiectele ce folosesc electricitate deoarece degajă o cantitate considerabilă de căldură în casă, așa că nu uita să le închizi. Se recomandă ca pe durata sezonului cald să folosești cât mai puțin astfel de instrumente. Este indicat să le scoți din priză chiar dacă nu sunt în uz. De exemplu, laptopul va produce mai puțină căldură dacă este închis complet spre deosebire de situațiile în care îl lași în modul stand-by. Totodată, aspiratorul reprezintă și el o sursă de căldură, astfel că este indicat să îl folosești în perioadele răcoroase ale zilei. Printre sursele cele mai mari care degajă căldură se numără și televizorul așadar poți evita să îl deschizi dacă nu urmărești unul dintre serialele tale preferate.
Decorează încăperile cu plante
Plantele te vor ajuta să menții o temperatură relaxantă și fresh în locuință pe timpul verii și vor aduce un plus de vitalitate încăperii. Poți opta pentru o ferigă, un ficus sau o aloe vera pentru un plus de răcoare în casa ta. Dacă te vei așeza la umbră în parcurile cu verdeață și arbori vei observa că se resimțe mai puțin căldura. Un astfel de colț verde poate aduce răcoare și în locuința ta. Iar explicația este cât se poate de științifică. Plantele pierd apă ân procesul de transpirație așa că locuința ta va deveni mult mai răcoroasă pe perioada verii.
Folosește un ventilator
Montează un ventilator mare în camera în care stai cel mai mult și pune în dreptul lui, pe un scaun înalt, un bol cu multe cuburi de gheață. Curentul de aer se va răci de la gheață și va răcori întreaga încăpere în câteva minute.
Evită să gătești la ore nepotrivite
Evită să folosești să gătești la aragaz sau la cuptor în timpul zilei. Încearcă să îți faci timp pentru gătit, seara, când atmosfera de afară se mai răcorește.
Stropește cu apă balconul
Când te întorci acasă, dacă atmosfera din balcon este încinsă, stropește pe jos cu apă rece și pune în dreptul ușii un cearșaf mai vechi, îmbibat în apă rece și stors bine. Când se usucă cearșaful, îl poți uda din nou. Temperatura din balcon va scădea cu câteva grade, iar în cameră va pătrunde o briză plăcută și răcoroasă.
Cauti o menajera in Bucuresti? Gaseste pe Helperz
Vezi aici și 8 sfaturi pentru un aer mai sănătos acasă!
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci
Dacă găsești interesante articolele noastre te invităm să te abonezi la newsletter: