Scapă de muște cu insecticide sau remedii naturale! După țânțari, muștele sunt cele mai enervante insecte și ne dau mari bătăi de cap. De ce? Pentru că se înmulțesc foarte repede, sunt gălăgioase, transmit boli și înțeapă. Practic este imposibil să mănânci în curte sau pe terasă fără ca aceste mici ”teroriste” să nu fie prezente. De asemenea, excrementele muștelor sunt extrem de greu de îndepărtat le găsim peste tot: pe pereți, geamuri, corpuri de iluminat și în multe alte locuri.
Iată cum să scapi de muște și cum poți preveni apariția acestora:
Insecticide:
După spusele specialiștilor, insecticidele reprezintă cea mai bună metodă de a scapă de muște. Fie că este vorba despre spray-uri, fie despre acele insecticide pe care le dizolvi în apă și apoi le aplici folosind un pulverizator, acestea cu siguranță nu vor da greș.
Pulverizează insecticidul pe toate locurile pe unde știi că muștele se adună, cum ar fi geamuri, uși sau corpuri de iluminat. Muștele iubesc locurile calde, așa că folosind insecticidul pe acestea, le vei îndepărta imediat.
Metode naturale de exterminare :
Poți pune prin casă lavandă deoarece ca și țânțarii, muștele nu suportă mirosul acestei plante, și astfel te asiguri că insectele nu te vor mai deranja.
Insectele vor înceta să mai apară dacă pui în diverse locuri prin casă felii de castravete. Se pare că mirosul acestuia nu este deloc pe placul muștelor.
Ierburile aromatice sunt extrem de eficiente în lupta cu muștele, așa că folosește mentă sau busuiocul și vei observă cum insectele nu te vor mai deranja. Uleiurile de eucalipt, de lavandă sau de mentă, îndepărtează și ele insectele.
Dacă vrei să faci și o capcană pentru muște, trebuie să folosești 1-2 linguri de miere, apă și săpun. Toarnă acest amestec într-o sticlă a cărei parte de sus o vei tăia și o vei așeza invers. Insectele vor intra, însă nu vor mai putea ieși.
Cuișoarele sunt mai mult decât un condiment delicios. Dacă le combini cu lămâie, obții rezultate și mai bune, vei obține una din cele mai bune soluții pentru alungarea muștelor din locuința ta. Dacă nu ai cuișoare le poți înlocui cu felii de usturoi.
Oțetul este unul din cele mai populare ingrediente când vine vorba de treburile casnice. Acest truc presupune să-l combini cu o soluție lichidă pentru spălarea vaselor pentru a alunga muștele.
O soluție de scorțișoară combinată cu un litru de apă este un remediu naturist împotriva muștelor. Pulverizează acest amestec prin camera și o să vezi că muștele dispar.
Dacă arzi frunzele de nuc într-un bol de sticlă sau de inox, fumul care se împrăștie în camera va goni muștele datorită concentrației de iod.
Și vinul alb este eficient în lupta cu muștele, dar doar dacă adăugat în pahar și detergent de vase. Muștele vor veni la vin, însă nu vor mai putea să iasă și se vor îneca în soluția de curățat.
Busuiocul sau menta țin la distanță muștele. Muștele fug când simt miros de mentă sau busuioc. Prin urmare, nu trebuie decât să prepari un „parfum” de mentă pentru a le ține la distanță.
Utilizarea remediilor amintite mai sus nu va produce alergii sau contaminare. Acestea nu sunt la fel de agresive ca produsele comerț, deci s-ar putea să nu fie la fel de eficiente sau să necesite mai mult timp de acționare.
Mai știi și alte trucuri naturale? Tu cum scapi de insecte pe perioada verii?
Te-ar putea interesa și De ce unele persoane atrag țânțarii mai mult decât celelalte?
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci
Dacă îți plac articolele noastre și le găsești interesante te invităm să te abonezi pentru a fi la curent cu ultimele noutăți