marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleA venit sezonul rece și vrei să previi răceala în mod naturist?...

A venit sezonul rece și vrei să previi răceala în mod naturist? Află aici cum!

Odată cu începerea toamnei, imunitatea fiecărui om scade, fapt care îl expune mai mult răcelii sau virusurilor gripale. Cu toate acestea, ceaiurile au fost încă din vremuri îndepărtate cele mai bune remedii împotriva răcelii.

Iată care sunt ceaiurile ideale în prevenirea și tratarea răcelilor!

  • Ceaiul roșu sau rooibos este unul dintre cele mai bune pentru creșterea imunității. Neavând cofeină, acesta poate fi consumat în orice moment al zilei. Pe lângă tratarea răcelii, acesta este ideal și împotriva durerilor de cap, astmului, alergiilor și chiar hipertensiunii și a îmbătrânirii premature.
  • Ceaiul de mușețel este utilizat încă din antichitate datorită acțiunii sale dezinfectante, antiinflamatorie și antialergică. Dat fiind acest lucru, ceaiul de mușețel este perfect pentru tratarea gripei, ameliorând și durerile de cap și gât.
  • Ceaiul de crețușcă conține salicozice ce se transformă în acid salicilic în contact cu organismul. Acest acid este antiseptic și elimină virusurile și bacteriile. De asemenea, ceaiul de crețușcă favorizează transpirația și ajută la scăderea febrei.
  • Ceaiul de tei tratează cu succes răceala, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism și la scăderea febrei din corp. Cu toate acestea, ceaiul de tei nu este recomandat femeilor însărcinate sau a șoferilor, având un ușor efect sedativ.
  • Ceaiul de măceșe este unul dintre cele mai căutate remedii împotriva răcelii și a gripei, fiind o sursă importantă de vitamine precum vitamina C, A, K sau cele din complexul B. Acesta întărește imunitatea și are proprietăți antiinflamatoare, ajutând și la combaterea alergiilor.
  • Ceaiul din flori de soc are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și antivirale, fapt ce ajută foarte mult în dispariția răcelii sau a gripei dacă este consumat în prima fază a răcelii. De asemenea, în cazul celor care au astm sau bronșită, va reduce inflamația căilor respiratorii.

În ceea ce privește tusea, ceaiurile cu efecte miraculoase în tratarea acesteia sunt următoarele:

  • Ceaiul de ceapă este un remediu natural pentru tuse și pentru durerile de gât, însă pentru a da randament este necesară consumarea sa în 2-3 cani pe zi cu puțină miere.
  • Ceaiul de nuci se face prin fierberea cojilor de nuci verzi sau uscate și are un efect benefic asupra plămânilor, pe care îi curăță și ajută la eliminarea substanțelor toxice.
  • Ceaiul de ghimbir are acțiune expectorantă, ajutând astfel la eliminarea secrețiilor care blochează respirația. In plus, acesta decongestionează căile nazale superioare, reducând astfel senzația de gât uscat și inflamat.

Acestea fiind spuse, să aveți o toamnă frumoasă, fără răceli sau virusuri gripale!

Citește și articolul: Încă două proiecte cu finanțare europeană au primit aprobare la Galați

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE