Una bună, 9 așa și-așa își propune să fie o scurtă incursiune în latura umană a administratorilor de restaurante, puburi și cafenele, cluburi și alte locuri de ne așteaptă în fiecare zi. Ele ne amintesc faptul că viața nu este făcută, după cum tot auzim în ultimul timp, doar ca să mergem la muncă și să plătim facturi.
Suntem, așadar, la Fuel Coffee cu omul din spatele acestui nou concept, Mircea Moraru. Mircea nu are nevoie de prezentări foarte ample. Este cel care dă, de atâția ani, prin puterea exemplului, definiția expresiei „a fi în formă perfectă”.
Ceea ce nu mulți știu și este cu adevărat curajos, e faptul că aduce doi termeni extrem de diferiți- coffee bar și fitness- sub același concept, pe care îl cunoaștem sub denumirea Fuel Coffee. Cum? Introducând în meniul său pudra proteică și ingredientele cele mai potrivite pentru o alimentație sănătoasă. Și îl credem pe cuvânt. Până la urmă, este ceea ce l-a consacrat.
Mircea, una bună: povestește-ne mai mult despre ce anume te-a inspirat în afacerea ta? De la concept, denumire, design, tot! Tot ce înseamnă Fuel Coffee și mișcarea îndrăzneață pe care ai făcut-o în alcătuirea meniului.
Păi, în primul rând am vrut să aibă mâncare hranitoare, cu nutrienții necesari și pentru “săliști”. Mă bucură foarte mult când văd clienți care vin după sală, la noi să bea un shake proteic, sau să își ia proteinele și carbohidrații din maâncarea de la Fuel. Apropo de “Fuel”, am zis caă e perfect, dacă tot oferim combustibilul de dimineață, mai exact drogul de toate zilele…cafeaua
…și 9 așa și-așa… aproape inconfortabile.
Clientul nostru, stăpânul nostru?
Cică așa, dar nu! Pentru că dacă faci ooorice să îi mulțumesști pe unii, încep să te vadă “preș”, iar noi am hotărât de la început caă nu ținem preș la cafenea, pentru caă retține microbi. :))
Ce anume din ce zic sau fac oaspeții ai interzice dacă ai putea?
Păi doua lucruri mari și late:
1. Să nu mai vorbească tare, pentru că mai sunt șsi unii care vor saă savureze în liniște o cafea bună.
2. Atunci când o persoană, ocupă o masă de 6 persoane, doar că e mișto să stai la canapea.
Ți-ai auzit angajații bârfindu-te? Ce ziceau?
Măi, sincer, nu am auzit, probabil pentru că nu prea au ce să bârfească, și asta din cauza faptului că nu prea mă văd așa des pe acolo, din cauză că stau toată ziua la sala.
Îți pleacă toți angajații acasă. Te bagi la servit?
Clar că mă bag, dar problema e cu gătitul, dar am și aici soluție: o sun pe soția mea, caă s-ar descurca cu brio în bucătărie, și cred că mă ajută și cu servitul între comenzi :))
Ești genul de șef care anunță când merge la restaurant sau sau îți iei angajații prin surprindere?
Și eu care credeam că doar șefii de stat anunță când merg în vreo țaraă străină :)) nu, nu anunț!
Am vorbit de angajați, am vorbit de oaspeți. Dar prietenii? Ce anume din ce fac sau spun prietenii unui administrator de restaurant te scoate din sărite?
Prietenii se așteaptă ca atunci când vin în locație, indiferent de oră, să găsească mese libere doar pentru că ne cunosc pe noi. Uneori nici eu nu am masă liberă dar acest lucru nu poate decât să mă bucure.
Continuă afirmațiile:
Când nu merg la Fuel, merg la… MonCaprice, CaJou, Teatris
Din meniul Fuel, nu-mi plac… “tentațiile” la care sunt supuși oamenii care vin, și anume clătitele sși prăjiturile cu multă nuttella, M&M, frișcă și alte “nebunii”
Cel mai enervant lucru pe care trebuie să îl fac în calitate de administrator este… să mă gândesc tot timpul la viitor, pentru că oamenii se plictisesc foarte repede, așa că trebuie să te reinventezi tot timpul, dar în același timp zic: de ce sa schimb ceva bun!? 🙂
…și cam atât. Sperăm că te-am făcut să ieși din zona de confort.
Mircea, îți mulțumim pentru timp și deschidere!
Keep up the good work!
Citește și Street FOOD Festival revine la Galați și în 2019, cu bunătăți și concerte