Dacă tot suntem în plin sezon estival, nu avem cum să nu remarcăm vedeta tuturor plajelor, teraselor, bistro’urilor… vinul rose. Este cea mai consumată, cea mai aplaudată și cea mai îndrăgită băutură a verii…
Ce este vinul rose? Cum se produce? De ce e culoarea lui deschisă?
Cel mai important de spus este că există o mare diferența între vinul rose și vinul de culoare roz care se obține prin amestecarea vinului alb cu vinul roșu (unii specialiști chiar blamează această modalitate).
Să revenim totuși la rose-ul de calitate… Cum se obține? Cea mai eficientă modalitate de a obține un vin rose de calitate este folosirea doar de struguri roșii, care au trecut printr-un proces de înlăturare a ciorchinilor, astfel că practic se folosesc doar boabele zdrobite pentru producerea vinului. Coaja boabelor și mustul se lasă la macerat împreună, de la câteva ore la cel mult o zi, iar apoi mustul este separat. Din acest moment începe procesul de fermentare, stabilizare și îmbuteliere.
Ca și recomandare, vinul rose ar trebui servit rece (7-8 grade) în pahar de vin alb sau șampanie. Ca și asociere culinară, este vinul cel mai versatil (se poate servi cam cu orice preparat culinar, chiar și desert).
Crama lu’ Bachus vă așteaptă toată această vară să ne vizitați pentru a degusta dintre vinurile noastre rose indiferent că e vorba de sec, demisec sau demidulce și pentru mult mai multe informații…
Ne găsiți zilnic în Micro 19, unde întoarce troleibuzul.
Tu știi Ce tip de vin servim la nuntă și cum ar putea fi servit?