Pe data de 21 ianuarie, în lumea întreagă, este sărbătorită Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Tradiția a pornit în anii ’80 de la un pastor american care își încuraja enoriaşii să îşi arate sentimentele în public. Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor a fost sărbătorită pentru prima dată pe 21 ianuarie 1986, în statul american Michigan. Și nu a durat mult până când sărbătoarea a prins avânt și s-a răspândit în mai multe țări de pe glob.
Potrivit specialiștilor, data nu a fost aleasă tocmai întâmplător, luna ianuarie fiind una mai puțin fericită pentru mulți oameni. Iar îmbrățișările sunt cele pot regla sistemului hormonal și tensiunea, pot crește respectului de sine, pot întări sistemului imunitar și ameliora depresia. O îmbrățișare care durează 10 secunde poate să crească nivelul oxitocinei, hormonul care ne ajută la starea de bine, și să scadă nivelul cortizolului, hormonul răspunzător de stres. Oamenii de ştiinţă din Canada au dovedit că îmbrăţişările dese prelungesc viaţa, întăresc familia şi cresc rezistenţa la stres. Copiii, care sunt deseori sărutaţi şi îmbrăţişaţi, devin oameni încrezători şi de succes.
Deţinătorul recordului la îmbrăţişat este Jeff Ondash din Ohio. El a intrat în Cartea Recordurilor cu cele mai multe îmbrățișări într-o singură zi: 7777! Iar Mata Amritanandamayi, din India, a îmbrăţişat peste 30 de milioane de oameni în întreaga ei viaţă.
Așadar, ziua de 21 ianuarie reprezintă ocazia perfectă să primești și să oferi afecțiune celor din jur, îndemnându-i să facă la fel. Câte persoane ai îmbrățișat astăzi?
Citește și articolul: Rezoluții pentru anul nou! Ce ar trebui să facă cu adevărat românii?