miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticole9 greșeli pe care părinții le fac punând în pericol sănătatea copiilor

9 greșeli pe care părinții le fac punând în pericol sănătatea copiilor

Părinții întotdeauna își doresc ce-i mai bun pentru copii lor, însă câteodată aceștia fac greșeli, fără să-și dea seama, care pot pune în pericol sănătatea celor mici. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în creșterea copiilor fără să-și dea seama:

1. Părintele nu poartă casă de protecție când merge cu bicicleta

Părinții sunt modelul copiilor, așa că dacă cel mic îl va surprinde pe tati mergând cu bicicleta fără casca sau fără echipamentul de protecție, atunci și el va repeta obiceiul. Copiii iubesc mersul cu bicicleta, este un sport amuzant și plăcut, însă siguranța lor este pe primul loc. Întotdeauna asigurați-vă că purtați casca de protecție atunci când mergeți cu bicicleta ca cel mic să vă urmeze exemplul.

2. Săriturile pe trambulină

O altă activitate distractivă și plină de energie pentru cei mici, însă care cere la fel de multă atenție la siguranța copiilor. Conform instrucțiunilor Academiei Americane de Pediatrie, copiii nu ar trebui să sară pe trambulină. Acest lucru se datorează faptului că leziunile cauzate de săriturile pe ele se întâmplă foarte des și includ oase rupte, leziuni la nivelul capului, precum oboseala și traume.

3. Tabletele/ telefoanele mobile

”Lumina albastră” emisă de tablete și telefoanele mobile poate avea efecte pe termen lung asupra sănătății celui mic. Durerile de cap, ochii uscați sau iritați, durerile de gât sau durata de atenție redusă, comportamentul slab și iritabilitatea sunt printre principalele semne că micuțul petrece mult prea mult timp în fața ecranului. Acest lucru îi poate afecta și ciclul și calitatea somnului, făcându-i să se simtă obosiți și epuizați. Pe lângă ”lumina albastră” este important de verificat și conținutul jocurilor sau desenelor la care este expus copilul.

4. Sporturile periculoase

Din categoria sporturilor periculoase enumerăm, conform medicului criminalist Bennet Omalu, fotbalul american, hocheiul pe gheață, artele marțiale mixte, boxul, lupta și rugby-ul. În timpul practicării unuia dintre aceste sporturi, copilul poate primi foarte multe lovituri la nivelul capului. Activitățile cu impact ridicat pot provoca o compresie semnificativă a coloanei vertebrale și hiperextensia spatelui care poate duce la răni grave, care pot agrava scolioza în timp.

5. Poziția ”W” a picioarelor copiilor

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în creșterea copiilor care le poate afecta sănătatea este atunci când îi lasă să stea în poziția ”W”. Osteopatul Avni Trivedi a declarat că această poziție a picioarelor are un impact puternic asupra dezvoltării unui copil în articulațiile picioarelor și oasele șoldului, slăbește mușchii trunchiului și pune o presiune suplimentară pe spatele, gâtul, și umeri.

6. Echipamentele exterioare de la locul de joacă

Părintele trebuie să acorde o atenție sporită copilului atunci când se află într-un loc de joacă exterior. Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, peste 200.000 de cazuri de copii răniți la locul de joacă, dintre care unele sunt fatale, sfârșesc în ER în fiecare an, numai în SUA.

7. Părintele lasă copilul să coboare de pe tobogan în mâna sa

Mulți dintre părinți consideră că atunci când cel mic coboară direct în mâna sa, de fapt, le ușurează aterizarea și îi feresc de o cădere bruscă pe pământ. În realitate, acesta este un pericol care poate provoca fracturi la picioare. Medicul pediatru Diane Arnaout a explicat că atunci când cel mic ajunge aproape de sfârșitul toboganului, greutatea părintelui împinge totul în jos cu o viteză mai mare, deci în cazul în care orice parte a încălțămintei sau a brațului copilului se lipește de tobogan, piciorul sau brațul s-ar putea răsuci și rupe.

8. Părintele lasă copilul să stea în picioare pe scaune

Copilul poate cădea atunci când stă în picioare pe scaun, iar acest lucru duce la eventuale traume ale capului sau comoții.

9. Copiii se joacă afară în pământ

Da, cei mici iubesc să se murdărească! Dar atenție unde se joacă copiii dumneavoastră afară! Dacă ei iubesc să scormonească și să se joace cu pământul, aveți grijă la nivelul de plumb care se află în pământ.

Sănătatea și siguranța copiilor este cel mai important lucru pentru un părinte. Ce alte greșeli ați mai observat că fac părinții când vine vorba de siguranța și sănătatea lor?

Te-ar putea interesa și: Cum se deosebește gripa de celelalte infecții respiratorii?

ARTICOLE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE