Dacă ești pasionat de alergare și te bucuri ori de câte ori încalți pantofii de alergat, atunci ești invitat la o „Alergare de Ziua Orașului Galați” pe data de 29 noiembrie, la ora 10:00.
Cuprins
Ce sărbătorim de zilele orașului Galați?
Cu siguranță dacă ești locuitor al Galațiului, știi deja că de 27 de ani se sărbătoresc zilele orașului pe 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, care este și ocrotitorul orașului, fiind primul nostru dascăl, primul învățător și făptuitor al filantropiei.
Cine a fost Sfântul Apostol Andrei?
Sfântul Andrei, înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezatorul. Chemarea sa la apostolie este relatată de Sfântul Evanghelist Matei : „Pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi frați, pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Și le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El” (Matei 4, 18-20).
Scriptura îl descoperă pe Andrei la înmulțirea pâinilor și a peștilor (Ioan 6, 8-9) și după învierea lui Lazăr când, împreună cu Filip, îi spune lui Hristos că niște elini, veniți în Ierusalim cu prilejul sărbătoririi Paștelui iudaic, doresc să-L vadă (Ioan 12, 20 – 22).
Deoarece era pescar, sfântul Andrei este considerat de marinarii și pescarii greci drept ocrotitorul lor. În România este socotit cel care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Pârâiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Apostolului pe aceste meleaguri.
Organizatorii alergării
Cu siguranță îi cunoașteți de la alergările caritabile organizate pentru diverse cazuri, și de aceea în cadrul acestui eveniment “Alergare de ziua orașului Galați” Laurențiu Cobzaru și Costel Mazalu au ca singur scop să aducă în prim plan faptul că doar împreună cu puțină voință și dăruire se pot înfăptui lucruri mari.
Să alerge e pasiunea lor cea mai mare, dar au făcut din pasiunea lor o pârghie spre faptele bune. Astfel că vineri, 29 noiembrie, pe lângă faptul că vor să adune lângă ei toți pasionații sportului și alergărilor, vor să amintească că exista în lume și persoane care au nevoie de ajutorul nostru, acesta este și cazul lui Raul Andrei care are doar 6 ani, și nu se poate bucura în totalitate de minunea copilăriei deoarece o tumoră de edem îl plimbă doar prin spitale.
Fapte bune în fiecare zi
Organizatorii faptelor bune sunt conștienți că nu e nevoie doar de un eveniment precum “Alergare de ziua orașului Galați” pentru a se dona, sau a se conștientiza nevoia acută de ajutor pentru astfel de cazuri, de aceea pe pagina evenimentului, găsiți conturile în care puteți dona, dar și pagina în care puteți dona direct, pentru fericirea lui Raul.
Ora, locul din care se dă startul și puțin din itinerariu
Locul de întâlnire cu cei doi organizatori ai evenimentului “Aleargă de ziua orașului Galați” și bineînțeles locul din care se va pleca în alergare este zona General (Strada Basarabiei colț cu Strada Cercului, peste drum este UPC) la ora 10.00, la ora 11 să se ajungă la Primăria Municipiului Galați.
Pe tot parcursul alergării Laurențiu Cobzaru și Costel Mazalu vor purta un drapel național, care va fi oferit Primarului Municipiului Galați dl. Ionuț Pucheanu, în semn de respect și mulțumire.
Ca drept mulțumire
Toți cei care vor participa la acest eveniment, atât în cinstea zilei orașului cât și pentru conștientizarea faptului că faptele bune sunt de fapt zâmbete pentru cei aflați la nevoie, vor primi diplome de participare dar și bineînțeles mulțumirea sufletească că datorită efortului lor, viitorul unui copil se poate creiona în culori vesele.
Hai și tu la ora 10:00 să alergi alături de pasionații sportului și să ajuți o cauză nobilă!
Citește și: Unde te poți menține în formă? Încearcă aceste săli de fitness din Galați!