marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleCele mai frumoase plaje din România! Le-ai vizitat până acum?

Cele mai frumoase plaje din România! Le-ai vizitat până acum?

Vă întrebați care sunt cele mai spectaculoase plaje din România? Țărmul litoralului românesc se întinde pe o suprafață de aproximativ 245 km, plină de locuri surprinzătoare, cu nisip fin și apă albastră ca cerul. Iată ce plaje ne-au impresionat atât pe noi, cât și pe turiștii străini.

Plaja Mamaia

Mamaia unește orașul Constanța de Năvodari, având 6 km lungime. De-a lungul stațiunii Mamaia Nord, veți întâlni numeroase hoteluri, restaurante, cluburi și resorturi de lux. Deoarece plajele sunt private, ele sunt îngrijite și curățate constant, nisipul fiind fin, iar apa din mare fără alge. Însă pentru a vă putea bucura de plajele din nordul Mamaiei la potențialul ei maxim, va trebui să scoateți din buzunar o sumă considerabilă de bani. Doar cazarea pe o noapte în stațiune vă poate ajunge la 200 lei.

Plaja Neptun-Olimp

Stațiunea Olimp se află în continuarea stațiunii Neptun, la 8 km de Mangalia și 38 km de Constanța. În perioada comunistă, stațiunea era considerată una de lux, unde erau cazați doar politicienii și oamenii cu funcții înalte. În prezent, ambele stațiuni sunt perfecte pentru familii sau persoane care-și doresc o vacanță liniștită pe malul mării. Astfel, plajele sunt mai puțin aglomerate, marea este mai curată și prețurile mai accesibile. În Olimp puteți admira priveliștea minunată asupra Mării Negre de pe faleza înaltă. În Neptun, puteți vizita golfulețul ”La Steaguri” și să faceți o plimbare cu jet-skiul.

Plaja Sulina

Ca să ajungeți la plaja Sulina vă va trebui o mașină, asta dacă nu vă deranjează să mergeți puțin mai mult pe jos. Ea se află la aproximativ 3 kilometri de oraș. Însă odată ajunși acolo, vă veți bucura de o liniște deplină, de o plajă parcă neatinsă, o mare liniștitoare și de nisipul fin. Este un loc perfect de relaxare, de bronzat și de petrecut timp în briza mării.

Plaja Tuzla

La jumătatea drumului dintre Constanța și Mangalia se află orașul Tuzla, cunoscut și pentru aerodromul său. Ea a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, însă în trecut era o plajă nedescoperită de turiști, de care se bucurau doar localnicii. Chiar dacă în trecut locul era mai liniștit, încă vă puteți bucura de o relaxare totală pe plaja Tuzla și puteți admira marea de o culoare alabastru-turcoaz și să stați pe nisipul cald.

Plaja Perișor

O plajă sălbatică, mai puțin populară din cauza poziției sale greu accesibile, plaja Perișor este un tărâm (aproape) nedescoperit, care impresionează prin peisajul neatins de mâna omului și prin nisipul foarte fin. Plaja se află la 30 km.de cel mai apropiat sat, Dunăvațu de Jos din Delta Dunării, nu există unități de cazare sau restaurante și nu este amenajată. Însă pentru cei care vor câteva ore de liniște și o experiență surprinzătoare, Perișor este locul potrivit. Atenție totuși! Pentru a ajunge la plajă, va trebui să luați barca. Odată ajunși, aveți grijă la animalele sălbatice, zona fiind frecventată de șerpi și șacali. Nu înnoptați pe plajă!

Plaja Periboina

O altă plajă sălbatică, ferită de ochii lumii este plaja Periboina. Fâșia de plajă se află la 30 km de Constanța, unde Lacul Sinoe se revarsă în mare. Peisajul este uluitor, plaja separând lacul de Marea Neagră. Peribona este ultima destinație dintr-un traseu ce începe cu Plaja Vadu și traversează Rezervația Naturală a Biosferei Deltei Dunării, care cu siguranță că merită încercat.

Plaja Corbu

Înainte de a ajunge la Vadu, ne oprim la plaja Corbu. Ambele plaje sălbatice din România, Corbu a devenit populară în ultimii ani după ce niște turiștii străini au declarat-o una dintre cele mai frumoase plaje din lume, deasupra plajelor din țări precum Brazilia sau Grecia. Așa a devenit o atracție și pentru români. Calmul plajei de altădată s-a mai pierdut, însă ea a rămas tot la fel de frumoasă, cu apă limpede și nisip cald pe care puteți înnopta, bucurându-vă de cerul înstelat. Ea se află la nord de Năvodari, la intrarea în Rezervația Naturală a Biosferei Deltei Dunării.

Plaja Vadu

La nord de plaja Corbu se află Vadu, o plajă sălbatică, (încă) liniștită și curată. Departe de aglomerație, vă puteți retrage în tihnă la Vadu și să ascultați valurile care se sparg la țărm. Cele mai apropiate facilități de cazare sunt la Corbu, așa că vă puteți lua cortul liniștiți și să petreceți o seară pe malul mării. Spre deosebire de plaja Corbu, accesul în apă se face mult mai ușor, iar nisipul pare puțin mai fin.

Plaja Gura Portiței

La 50 km de Tulcea, în fostul sat de pescari Gura Portiței se află o plajă uluitoare, parcă neatinsă și nedescoperită de om. Ea se întinde pe 4 km, este curată, marea este lină și albastră și aerul curat și proaspăt. Fâșia de nisip desparte Marea Neagră de Lacul Golovița. Plaja Gura Portiței s-a dezvoltat destul de rapid după ce a fost inițial descoperită, acum existând foarte multe cazări unde puteți înnopta și restaurante cu mâncare bună. Accesul la Gura Portiței se face doar cu barca, pe un traseu care durează aproximativ o oră începând din satul Jurilovca. Există și opțiunea de a merge cu mașina, însă ultima porțiune de drum va trebui străbătută pe jos.

Acestea au fost câteva plaje din România care, în opinia noastră, merită cu adevărat vizitate. Ce părere aveți? Care plajă v-a impresionat și ce plaje uluitoare din România mai cunoașteți?

ARTICOLE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE