Există multe metode de ambalare a cafelei, însă nu toate pot păstra intacte gustul și aroma cafelei. Să le discutăm pe fiecare în parte:
1. Ambalarea în pungi de hârtie necăptușite. Cafeaua își pierde din caracteristicile inițiale. Tot mirosul dispare iar aromele și notele fructate sau ciocolatii ale cafelei nu mai sunt atât de puternice.
2. Ambalare în pungi cu valvă, căptușite, care permit gazelor să iasă, dar nu să și intre. În aceste pungi cafeaua își păstrează cel mai bine aromele și notele inițiale.
3. Ambalarea în pungi fără valvă, căptușite. Ai putea crede că păstrând boabele de cafea într-o pungă sigilată, fără posibilitatea ca gazele emise de cafea să iasă, ar conserva cel mai bine gustul și aroma cafelei, dar nu este așa. La deschiderea pungii încă vei simți mirosul puternic al cafelei, dar aceasta și-a pierdut toate aromele inițiale.
4. Lăsată la degazat pentru 24 de ore, apoi ambalată într-o pungă căptușită, fără valvă.
Aroma cafelei este mai puțin bogată, dar boabele și-au păstrat mare parte din gustul inițial. În cadrul magazinului nostru folosim pungi multistrat (un strat de aluminiu pe interiorul pungii și kraft pe exterior), cu valvă care să permită gazelor să iasă din pungă, dar nu să și între. Acestea au o barieră foarte bună la oxigen și lumină, au un design ecologic și sunt ușor de sigilat.
Acest tip de ambalare este cel mai potrivit pentru noi, deoarece putem ambala și vinde cafeaua direct după prăjire, ea putând să se degazeze fără probleme păstrând aromele inițiale.
Dacă ți-am făcut poftă de o cafea vino la Rasta Barista pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau urmăreşte-ne pe pagina de facebook: Rasta Barista.
Citește și articolul: 10 lucruri interesante despre cafea pe care nu le ştiai