miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleCum să devii mai sănătos în noul an - 5 remedii naturiste

Cum să devii mai sănătos în noul an – 5 remedii naturiste

Care sunt rezoluțiile tale pentru noul an? Îți dorești să adopți un stil de viață mai sănătos și echilibrat, folosind doar remedii naturiste? Află acum 5 dintre cele mai bune astfel de remedii care te pot ajuta pe parcursul acestui an:

Remedii naturiste cu miere

Mierea este un excelent remediu naturist, la îndemâna tuturor, care se găsește și în piață pe tot parcursul anului. Producătorii locali din piețe te așteaptă cu diverse produse apicole precum propolis, ceară de albine, miere de tei sau polifloră, faguri, păstură și multe altele.

Pentru a ajuta la întărirea sistemului imunitar, consumă zilnic miere cu puțină scorțișoară. Acest lucru te va proteja de atacul bacteriilor și virusurilor datorită efectului asupra corpusculilor celulari ai leucocitelor care combat bacteriile și afecțiunile virale. În combinație cu hreanul ras, mierea poate ajută în cazul problemelor respiratorii precum astmul sau bronșita cronică. Hreanul se rade și se amestecă cu 4 linguri de miere, se lasă la macerat, apoi se strecoară. Siropul obținut se amestecă cu resturile și se consumă de 3 ori pe zi pentru rezultate optime.

Și eczemele, iritațiile sau alte infecții ale pielii se pot vindeca prin aplicarea mierii cu scorțișoară pe zonele afectate. De asemenea, gargara de dimineață cu o linguriță de miere si scorțișoară înlătură mirosul neplăcut al gurii pentru o zi întreagă.

Remedii naturiste cu hrean

Hreanul este probabil unul dintre cele mai puternice remedii naturiste, și nu doar în combinație cu mierea. Hreanul ajută și la tratarea reumatismului: se pune într-un borcan aproximativ 1/3 rădăcini rase de hrean. Restul borcanului se completează cu alcool alb de 80 de grade. Se lasă la macerat 8 zile, apoi se strecoară, presând amestecul printr-un tifon. Pentru reumatism, se aplică pe zonele afectate de fiecare dată când este nevoie. Acest remediu se folosește și la tratarea tusei, răcelii sau gripei și se recomandă consumul de 3-4 ori pe zi din o jumătate de linguriță din amestec.

Tot pentru cei care suferă de reumatism, există un alt remediu naturist folosind hrean ras. Hreanul se amestecă într-o cană de lapte cald și se bea pe stomacul gol, de 1-2 ori pe zi.

Găsești întotdeauna hrean proaspăt în piața de lângă cartierul tău de la producători locali!

Remedii naturiste cu mere

Dacă tot îți faci cumpărăturile în piață, cumpără și niște mere verzi. Sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale precum vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu, acid folic sau betacaroten.

Merele verzi au și efect laxativ și combat constipația deoarece conțin foarte multe fibre. Au un conținut redus de zaharuri, fiind recomandate și diabeticilor. Femeilor gravide li se recomandă consumul de mere verzi în timpul sarcinii deoarece ajută la combaterea senzației de greață. Alte beneficii ale merelor verzi includ: fortificarea sistemului imunitar, stimularea secreției hormonilor tiroidieni, reglarea funcției pulmonare.

Un bun remediu naturist este sucul din merele verzi. Acesta cicatrizează rănile și poate fi utilizat ca antiseptic. Ceaiul de mere verzi ajută la îmbunătățirea calității somnului.

Remedii naturiste cu sfeclă roșie

O altă rădăcinoasă pe care o găsești în piață este și sfecla roșie. Este des folosită drept remediu naturist în tradiția populară.

Pentru persoanele care suferă de anemie, se recomandă consumul zilnic al sfeclei in stare crudă, fiartă sau murată. Sfecla conține foarte mult fier și acest lucru favorizează ridicarea nivelului de hemoglobină din sânge. 

Sfecla roșie este un excelent remediu și împotriva bronșitei. Sucul de sfeclă roșie se amestecă cu miere și cu alte fructe sau legume precum morcovul sau piersica. Băutura se bea în fiecare dimineață și ajută și la vindecarea diferitelor afecțiuni pulmonare.

În combinație cu mierea de albine, sucul de sfeclă roșie ajută și la reglarea tensiunii.

Remedii naturiste cu usturoi

Usturoiul susține imunitatea prin cei doi compuși ai săi: alicina și alinaza. Are proprietăți antibiotice și antimicrobiene și activează ca antiinflamator atunci când este aplicat în mod extern.

Tinctura cu usturoi și miere se poate folosi atât pentru efectele antibiotice și antimicrobiene, cât și în mod extern pentru reumatism și boli ale pielii. Această tinctură se prepară din 250 grame usturoi, 100 mililitri spirt rafinat și 100 grame de miere.

Usturoiul este bun și în cazul problemelor dentare – aplică un cățel de usturoi zdrobit pe gingia dintelui afectat sau lasă-l mai mult timp pe dinte pentru a calma durerea.

Usturoiul ras este benefic și împotriva paraziților intestinali. Se lasă la macerat câteva ore într-un vas cu apă clocotită sau în lapte. Se bea în fiecare dimineață pe stomacul gol, timp de trei săptămâni.

Toate aceste ingrediente pentru remedii naturiste se găsesc chiar în piața de lângă tine! Începe anul cu o stare de spirit mai bună, mai sănătos și mai energic!

Tu ce alte remedii naturiste mai cunoști? Scrie-ne în comentarii!

Citește și ultimele articole:

ARTICOLE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE