miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăEvenimenteFolk la Dunăre, ajuns la a VI-a ediție la Teatrul Național „Nae...

Folk la Dunăre, ajuns la a VI-a ediție la Teatrul Național „Nae Leonard”

Festivalul „Folk la Dunăre” 2020 se va desfăşura în perioada 19-20 septembrie a.c., de la ora 20:00, în Grădina de vară „Leonard”, care va deveni spaţiul de artă folk timp de  zile pentru artişti consacraţi ai genului, precum Zoia Alecu, Daniel Iancu sau trupa Fără Zahăr.

Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul și linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăsește cu ușurință în muzica folk și participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate.

Pe 19 septembrie, vor concerta Teodora Tabarcea Margda Pușkaș & Rareș Suciu și Daniel Iancu, iar a doua zi de festival, pe 20 septembrie,  aduce în faţa publicului artiştii Double M., Omul din Sarmisegetuza, Zoia Alecu și Fără Zahăr, care vor încheia festivalul din acest an.

Cu o ureche către trecut și cu un ochi spre viitor, festivalul „Folk la Dunăre” sau Danube Folk Festival s-a ținut de 5 ani, anul acesta ajungând la cea de-a șasea ediție și atrăgând sute de spectatori.

Teodora Tabarcea este o adolescentă de 13 ani, care în melodiile ei cântă despre dragostea de țară și despre spiritualitatea românească. Dar ceea ce o face cu adevărat specială este stilul abordat, total diferit față de cel pe care îl întâlnim de regulă la adolescenții care se visează pe scenă. Teodora lucrează la primul ei album muzical, la care a început deja înregistrările, album care va conține cântece patriotice.

Vocea Magdei Pușkaș este vocea unei generații, generația Flower Power, o voce puternică și suavă în același timp. Interpretarea Magdei Pușkaș este una intimizantă și ludică, iar energia pe care o degajă este de-a dreptul vindecătoare. Prin ludic și seraficitate, vocea Magdei Pușkaș ajunge nu la aparatul critic de receptare, ci exclusiv la inima și sufletul spectatorului. Este un concept care dorește să recreeze atmosfera vechilor concerte care conectează spectatorul la o atmosferă muzicală intimă.

Daniel Iancu este un cântăreț român de muzică folk, foarte cunoscut pentru piesa Vine valu, îmi ia calu. A participat la diverse festivaluri de muzică folk, unde a câștigat mai multe premii.

Mihail Anton este Omul din Sarmisegetuza, cântăreț român de muzică folk și rock, cu expresivitate și sensibilitate artistică. În prezent este actor și solist la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, la secția de revistă.

Zoia Alecu este o cântăreață, cantautoare, compozitoare și textieră română de muzică folk și rock. S-a lansat în anul 1973 ca artistă solo, fiind una dintre primele cantautoare din muzica folk autohtonă. Începând cu 1986 se alătură grupului Sfinx, continuându-și apoi activitatea alături de Sfinx Experience. Din anul 2006 a revenit pe scenă ca artistă solo, lansând până în prezent patru albume de autor.

Fără Zahăr este o trupă de muzică și umor, abordând mai multe genuri muzicale pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viața satului. Soliștii trupei provin din regiunea Moldova a României și cântă predominant în graiul moldovenesc. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hopfolkfunk (cantece: SmileLav-stori), punk rock (The MF SongDa club) și metal (cantece: DunitruDiesel).

Prețul biletului întreg este de 54 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 32,4 lei. Abonamentul pentru ambele zile de festival costă 64,8 lei. Biletele pot fi achiziționate online sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site sau pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: Frozen – spectacolul “Regatul Îngheţat” revine la Galaţi

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE