Ludometrul – Începutul de an școlar vine cu multe schimbări, mai ales în ceea ce privește echilibrul emoțional al copilului. Eșți preocupat să îl înțelegi cât mai bine și să creezi premisele evoluției psiho-emoționale a acestuia? Observă-l cum se joacă! Nu-ti dai seama la ce să fii atent? Mergi să afli pe 24 septembrie, ora 17.00, la restaurant Butterfly.
Prin jocurile sale, copilul ne oferă indicii despre echilibrul său psihologic. Iar acest lucru poate fi de un real folos, căci din momentul în care am identificat un dezechilibru, primul pas este făcut, mai rămâne doar să se găsească calea pentru a-l susține pe copil în recăpătarea armoniei interioare.
Pare abstract? Gândiți-vă la apariția unui frate în familie.
Copilul mai mare și-a dorit, își arată afecțiunea față de bebeluș, este preocupat de el, însă refuză să se mai joace singur. Vrea mereu ca mama să îi fie partener. Ce spune schimbarea atitudinii lui față de joc despre echilibrul sau psihologic?
Ludometrul propus de Sophie Marinopoulos are rolul unui instrument de observare a dezvoltării copilului în funcție de capacitatea să de implicare în jocuri.
Copilul se joacă cu gurița la 4 luni pentru a-și hrăni curiozitatea. La 12 luni se joacă „cucu-bau” pentru a învață să se separe de celălalt și a înțelege că lucrurile/ființele există chiar și atunci când el nu le vede. Se joacă de-a încălcarea limitelor la 2 ani pentru a vedea cât de serioase sunt și dacă părinții perseverează în a le menține. La 3 ani se joacă de-a v-ați ascunselea pentru a-și învinge anxietatea de separare. Se deghizează la 4 ani pentru a-și impune personalitatea. Jocurile cu roluri de la 5 ani îi vor stimula imaginația. Poveștile de la 6 ani îi vor dezvoltă limbajul, ceea ce este absolut necesar pentru relațiile sociale. Jocurile de societate de la 7 ani sunt ocazia unor confruntări cu părinții sau alți oameni, prin care își identifica punctele forțe și pe cele în dezvoltare.
Conceptul de maturitate ludică asociază noțiunea de creștere cu joaca. Dar cum se observă aceste lucruri și, cel mai important, cum se acționează atunci când se identifică dezechilibre?
Sunteți invitați marți, 24 septembrie, ora 17.00, la restaurant Butterfly pentru a primi explicații pe îndelete și a vă fi oferite instrumente concrete pe care să le folosiți zi de zi.
Workshop susținut de psiholog Andreea Stan (Vă povestesc despre mine zilele următoare, într-o postare din cadrul eventului)
Pentru înscriere este necesar să scrieți un mesaj privat și să achitați contribuția de 50 lei. Cuplurile beneficiază de oferta specială și achita doar 80 lei. Sunteți încurajați să participați împreună, că doar împreună i-ați dat viață copilului, nu? Sunteți așteptați cu poftă de joacă! Joacă serioasă.