miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticole”Educație pentru Siguranță” - Ora de educație rutieră în școli

”Educație pentru Siguranță” – Ora de educație rutieră în școli

Miercuri, pe 20 octombrie, de la ora 12:00, în incinta Primăriei Galați a avut loc conferința Ora de educație rutieră – ”Educație pentru Siguranță”, a Asociației E.D.I.T (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) și a partenerilor.

Conferința își propune să aducă pe agenda publică din România importanța educației pentru siguranță și îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă din Agenda 2030 și să invite experți care să împărtășească exemple din experiența pe care au acumulat-o în acest sens – respectiv în calitate de parteneri ai Programului Național ,,România în Siguranță” – și viziunea pe care o au asupra operaționalizării principiilor dezvoltării durabile (un instrument pentru siguranța rutieră). Educația este un scop în sine pentru dezvoltarea durabilă, dar și un instrument pentru a avea o societate mai sustenabilă.

Prin acest demers, se dorește construirea unei rețele care se profesionalizează și este interesată să comunice informații privind obiectivele pentru dezvoltare durabilă în care se încadrează Programul România în Siguranță.

Conferința a inclus, pe lângă partea de prezentări din partea autorităților publice, și o secțiune de intervenții ale specialiștilor în siguranță rutieră și experți educaționali. Ziua s-a încheiat cu o serie de concluzii privind implementarea Programului Național România în Siguranță care s-a lansat cu sprijinul Guvernului României sub egida Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, prin domnul Consilier de Stat László Borbély.

Despre Asociația E.D.I.T (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului)

Asociația EDIT este formată dintr-un grup de tineri cu experiență și profesii diferite, care împărtășesc aceleași valori și sunt ghidați de un scop comun. Acela de a implementa proiecte cu impact, rezultate clare, de ajutor, relevante, eficiente și sustenabile în timp. Separat, dar mai ales împreună, si-au luat angajamentul de a susține, pe termen lung, prin diverse proiecte, educația responsabilă.

Pasionați, entuziaști și convinși că educația este totul și singura care stă la baza unei societății puternice, au pornit la drum în 2016 sub forma de organizație neguvernamentală, apolitică și non-profit, colaborând cu profesioniști din domenii precum Educația, Sportul, Cultura, Arta și Tineretul.

Proiectul se bazează într-o mare măsură pe implicarea voluntarilor, fără de care nu ar exista.

Dacă ești student sau dacă nu ești, dar vrei să te implici, să schimbi lucruri, să contribui la dezvoltarea comunității, să cunoști oameni noi, să te dezvolți sau pur și simplu să înveți și să ai experiențe inedite, te invită în echipa lor.

Trimite un CV la recrutari@asociatia-edit.ro și câteva rânduri în care să spui de ce te interesează să lucrezi cu ei.

Proiectul ”Ora de educație rutieră”

Este unul dintre cele mai importante proiecte realizate de Asociația EDIT, născut din dorința nemărginită de a schimba statisticile sumbre în ceea ce privește siguranța rutieră în țara noastră, crescut pas cu pas cu îndârjire acerbă, trecând peste piedici și bariere multiple, reinventându-se an după an, ajungând astăzi, probabil, cel mai mare și cu siguranță cel mai ambițios proiect de educație rutieră din România.

Coordonatorii proiectului și-au propus să ajungă în scoli, să stea de vorbă interactiv cu elevii claselor primare, să le povestească pe înțelesul loc, mai ales prin joc și voie bună, ce înseamnă educația rutieră, de ce e important să conștientizeze riscurile și cum să rămână în siguranță printr-un comportament responsabil.

Cursul de educație rutieră a fost construit astfel încât elevii să nu primească pasiv informațiile, ci să fie implicați activ și astfel să poată conștientiza singuri pericolele la care se expun atunci când doresc să sfideze regulile.

Programul a fost extins la gradinițe și la licee. Au ajuns în sute de școli, grădinițe și licee din toată țara, unde sute de mii de copiii i-au primit, an de an cu bucurie, i-au ascultat cu nerăbdare și le-au promis că vor fi mereu atenți pe stradă.

Și pentru ei, caută în fiecare zi soluții pentru ca acest proiect să aibă continuitate.

Scopul lor declarat și susținut prin proiectele anterioare este de a fi alături de preșcolari, școlari și liceeni, de a-i ghida și învăța într-un mod practic cum să devină pietoni și apoi șoferi responsabili.

Un alt proiect important al asoiației EDIT este ”Leapșa pentru viață”, primul proiect online din România.

”Leapșa pentru viață” este o campanie de educare și informare cu privire la acordarea primului-ajutor.

Campania a fost susținută de un număr mare de influenceri precum Selly și Otrava, cântăreți: Doc și Deliric, actori: Marius Manole, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, comedianți: Teo și Costel.

Te-ar putea interesa și Începe campania “Thecon susține bloggerii”

ARTICOLE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE