miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăNoutăţiSe schimbă buletinele în România

Se schimbă buletinele în România

Toate buletinele din România vor fi schimbate. Cele digitale vor lua locul buletinelor tipărite. Anunțul a fost făcut oficial de către Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării care a vorbit și despre data până la care toți românii vor avea buletine noi.

Anunțul Ministrului Cercetării despre buletinele noi

Marcel Boloș a făcut declarații despre buletinul electronic. Oficialul a spus că împreună cu Ministerul Administrației și Internelor, are în responsabilitate trimestrul IV al anului 2024 ca şi deadline de implementare. Ministrul admite că acesta este un termen destul de strâns, dar spune că este realizabil.

Ce a declarat Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării despre buletinele electronice în România:

„Sigur că este un termen destul de strâns, dar o să vedeți în perioada următoare, că ne adunăm partea aceasta de resursă sau experții de care avem nevoie pentru analiza de flux, analiza de business, astfel încât proiectele acestea mari de transformare digitală ale statului, prin ceea ce va însemna elaborarea documentațiilor tehnico-economice să le putem scoate la licitație și să putem cât de rapid să operaționalizăm această structură”, a precizat, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Boloș.

Cartea de identitatea electronică este un proiect mult aşteptat, iar termenul limită de implementare este trimestrul IV al anului 2024, a precizat, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Boloş.

Oficialul a precizat că digitalizarea va avea efecte pozitive asupra marilor servicii publice: administrație locală, sănătate, educaţie, evenimentele de viaţă.

Amprentele vor fi obligatorii pentru eliberarea buletinului digital

De la data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărții electronice de identitate, buletinele simple și cartea electronică de identitate se eliberează astfel:
a) cu valabilitate de 3 ani (în loc de 2 ani cât fusese stabilit anterior) pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani;

b) cu valabilitate de 5 ani (în loc de 4 ani cât fusese stabilit anterior), pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani;

c)cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;

d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani (și nu după 60 de ani, cum era prevăzut anterior), pentru cartea de identitate simplă.

În momentul de față, cărțile electronice de identitate pentru copii de până la 12 ani pot fi eliberate la solicitările părinților, iar ele sunt oferite fără imaginile impresiunilor papilare. Noul act normativ prevede ca până la împlinirea vârstei de 14 ani, cartea electronică de identitate, se va elibera astfel:

a) pentru minorii cu vârsta de la 0 până la 12 ani fără imaginile impresiunilor papilare;

b) începând cu vârsta de 12 ani, minorilor li se eliberează cărți electronice de identitate cu imaginile impresiunilor papilare.

Te-ar putea interesa și Sfaturi de la ANRE dacă ai nelămuriri privind factura la curent sau gaze

ARTICOLE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE