marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleAflă care este clasamentul cartierelor din Galați și ce factori l-au influențat

Află care este clasamentul cartierelor din Galați și ce factori l-au influențat

În urma unui studiu efectuat de storia.ro împreună cu D&D Research, prima concluzie la care s-a ajuns în baza studiului ce vizează clasamentul cartierelor din Galați, reiese faptul că Micro 18 se află la coada clasamentului privitor la cele mai avantajoase cartiere, studiul fiind efectuat la nivel național.

Clasamentul siguranței cartierelor din Galați

Siguranța este un element foarte important care poate influența balanța în momentul deciziei de a achiziționa un imobil. Primul loc din clasamentul cartierelor din Galați privitor la siguranța cetățenilor este ocupa de Micro 16. În baza răspunsurilor celor 246 de persoane intervievate, acest cartier a obșinut un punctaj de 70,69. Din același clasament, dar la urma lui, face parte cartierul cartierul Micro 40. Acesta a obținut un punctaj de doar 49,40 în baza a 207 respondenți. Siguranța cetățenilor este influențată de gradul de infracționalitate existent.

Accesul la facilități medicale a cartierelor din Galați

Clasamentul care are la bază accesul la facilități medicale a cartierelor din Galați, situează Micro 18 pe primul loc. Punctajul obținut de acest cartier este de 63,38 puncte în baza a 103 respondenți ai studiului efectuat de storia.ro și D&D Research. La mijlocul clasamentului se află cartierul Țiglina 3. Acesta a obținut un punctaj de 53,43 în baza a 67 de respondenți. La coada clasamentului se situează cartierul Dimitrie Cantemir. Acesta a obținut doar 31,76 de puncte în baza a 55 de respondenți. Acest clasament este influențat de existența spitalelor și cabinetelor medical în imediata apropiere.

Costul general al vieții

Studiul efectuat vizează printre alte criterii și costul general al vieții în cartierele din orașul Galați. Primul loc al acestui clasament este ocupa de cartierul Micro 20. Acesta a obținut un punctaj de 58,72 în baza a 260 de răspunsuri primite de la persoanele intervievate. La jumatatea clasamentului regăsim cartierul Micro 39. Acest cartier a primit un punctaj de 52,28 de puncte în baza a 255 de respondenți la studiul efectuat de storia.ro în colaborare cu D&D Research. Ultimul loc al clasamentului este ocupat de cartierul Barboși care a obținut doar 42,26 de puncte. Costul general al vieții este obținut din diferența veniturilor obținute de locuitorii acestor cartiere în comparație sumele cheltuite pentru a se întreține.

Facilitățile educaționale oferite cetățenilor de cartierele în care locuiesc

Acest criteriu pe care studiul l-a aplicat, a dus pe primul loc cartierul gălățean Ultimul Leu. Acesta a obținut un procentaj de 69,36, în baza a 128 de respondenți. Cartierul Ultimul Leu, sta foarte bine și la alte capitole precum facilități medicale, curățenie sau magazine și restaurante. Cartierul Ultimul Leu este urmat îndeaproape de cartierele Țiglina 1 și Mazepa 1, la diferență de doar câteva procente. La polul opus de află cartierul Micro 14. Acesta a obținut un punctaj de doar 41,81 în baza a 136 de respondenți.

Calitatea aerului în cartierele din orașul Galați

Studiul plasează pe primul loc cartierul Micro 21, atunci când aducem în prim plan calitatea aerului respirat. Deși mulți factori contribuie la modificări negative ale valorilor calității aerului, locuitorii cartierului Micro 21 se mai pot bucura de un aer curat. Punctajul pe care l-a primit acest cartier este de 57,72 în baza a 189 de răspunsuri primite de la cei intervievați. La polul opus regăsim cartiere precum Micro 38, Micro 13 sau Micro 14, unde aerul respirat este mult mai poluat. Gradul de poluare a aerului este influențată și de existența spațiilor verzi și a locurile de recreere special amenajate.

Tu știai aceste informații despre cartierul în care locuiești? Consideri ca sunt și alte elemente demne de luat în calcul pentru a influența un astfel de studiu?

Citește și: Iată care sunt acele farmacii non stop deschise în Galați

 

ARTICOLE

4 COMENTARII

    • Bună ziua! Articolul a fost preluat în urma unui studiu efectuat de storia.ro împreună cu D&D Research. Dacă doriți să le oferiți sugestii privind studiul celor mai periculoase cartere, pentru anul 2020, vă sugerăm să trimiteți un mesaj privat pe site-urile aferente. Vă mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE