Una bună, 9 așa și-așa, celebrul interviu care aduce în prim plan cele mai sincere răspunsuri la cele mai incomode întrebări adresate administratorilor și deținătorilor de afaceri importante din zona Galați-Brăila, are acum o nouă ediție.
Specială ca oricare alta, această ediție a Una bună, 9 așa și-așa o are ca protagonistă de Valentina Toth, fondatoarea celebrei școli de dans Valentina Dance. Vom afla astăzi de la ea cum reușește să îmbine utilul cu plăcutul, să aibă viață personală dar și timp pentru antrenamentele care o conduc către rezultate uimitoare.
Dragă Valentina, știm că Csaba Toth este și partenerul tău de dans, dar cum te-ai îndrăgostit de el? A fost oare dragoste la prima vedere?
Csaba Toth este o persoană minunată care înainte de toate este soțul meu și cel care este mereu alături de mine în orice situație! Povestea noastră este mai neobișnuita decât a altor cupluri deoarece mai întâi am fost iubiți după care am decis să devenim și parteneri de dans! Nu știu dacă o numim dragoste la prima vedere sau pur și simplu ne-am plăcut foarte mult și am decis să fim împreuna… restul a venit de la sine!
Cum ați pus bazele școlii de dans Valentina Dance? Este acesta visul tău împlinit?
Școala noastră de dans deși are numele meu deoarece a fost înființată in 2003 de părinții mei care și-au dorit foarte mult acest lucru, este realizarea și visul nostru comun împlinit, în spatele căruia se afla multă munca!
După ce am decis sa dansam împreuna, am realizat că după ce vom renunța la cariera de dansatori ne vom dori să urmăm o carieră de antrenori și arbitri! Acest lucru l-am văzut posibil doar punând bazele acestui club! Pe lângă dorința noastră foarte mare de a avea și de a pregati perechi am avut și suportul părinților mei care ne-au ajutat și susținut din toate punctele de vedere!
Împreună cu Csaba Toth, ai obținut diverse premii. Care este cel mai important dintre acestea?
Cel mai important rezultat împreuna este și ultima competiție din cariera de dansatori, finaliști ai CAMPIONATULUI MONDIAL de 10 dansuri, unde am ocupat locul 4!
De asemenea și titlul de CAMPIONI AI UNIUNII EUROPENE la 10 dansuri este un rezultat important!
Cum vezi viața la finalul carierei de sportiv de performanță?
Părerea mea este că viața de sportiv ar trebui încheiată cu un rezultat care să îți mulțumească sufletul și cu o competiție pe măsura muncii depuse pe tot parcursul vieții de sportiv! După cariera de sportiv urmează, cel puțin asa a fost in cazul nostru, cariera de antrenor și arbitru!
Care este cea mai mare trăznaie pe care un copil a făcut-o în timpul unui curs de dans?
Cea mai mare trăznaie … 😂😂😂 pai sunt multe… 😂 cele mai multe se întâmpla în cantonamentele și stagiile de pregătire când suntem plecați și petrecem foarte mult timp împreuna cu elevii noștri! Deși au existat mici “trăznăi” făcute de ei în general sunt copii cuminți și cu o disciplină aparte! Fiind sportivi ei capătă și un comportament pe măsura activității ce o desfășoară!
Împreună cu Csaba Toth aveți un fiu minunat, pe Leo. Are și el înclinații către dans?
Leo chiar este minunat și mulțumim pentru compliment dar deocamdată este destul de mic pentru a descoperii ce aptitudini are! El este energic, dansează, îi place muzica, face diverse exerciții pe care le vede la noi dar o saă îl susținem să facă ceea ce își dorește el, mi se pare că asta este cel mai important!
În ce perioadă a zilei reușești să îți faci timp pentru tine?
Timp pentru mine a devenit timp petrecut cu Leo! Este cel mai frumos moment al zilei, atât pentru mine cât și pentru Csaby! Mergem în parc, ne jucăm, cântam orice îl face fericit! Bineînțeles că dacă am anumite nevoi personale îmi fac timp dar este destul de limitat!
Care este cel mai recent concediu în care ați mers în formula completă?
Cel mai recent concediu a fost în Turcia, Belek, unde Leo a avut parte și de primul zbor cu avionul! A fost minunat!
Când nu merg la școala de dans merg la… acasă 😂, cu Leo in parc, mai rar la shopping 😂
Cel mai enervant lucru pe care-l implică activitatea ta este…
Cel mai enervat lucru este acel moment când după multă muncă, sacrificii și eforturi depuse cu sportivii nu poți avea rezultatele propuse din anumite motive pe care nu le poțți controla! Când spun rezultate, nu mă refer la anumite locuri în competiții ci faptul că nu poți duce la bun sfarsit ce ți-ai propus cu ei! În special anumite decizii luate fără a ne consulta care nu aduc nimic bun!
Așa ca o mică concluzie de final și un mic sfat pentru cei ce practica orice sport este să vă respectați și să vă ascultați antrenorii dacă aveți încredere in ei și vă arată ca va pot aduce rezultatele pe care vi le doriți! Iar pentru toții copiii și părinții… faceți sport și mișcare!!!
Mulțumim, Valentina pentru timpul și sinceritatea cu care ne-ai răspuns întrebărilor. A fost o reală plăcere să interacționăm cu un om așa frumos.