marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleInformează-ți prietenii cu privire la modalitatea de vot în străinătate

Informează-ți prietenii cu privire la modalitatea de vot în străinătate

Mai e timp până pe 12 septembrie să te înscrii și să îți anunți prietenii să voteze!
Dreptul la vot în străinătate este una din principiile de bază ale statului democratic.
Fiecare adult cu discernământ are posibilitatea de a-și exercita activ sau pasiv dreptul la vot.
Pentru că o parte semnificativă a țării noastre se află la acest moment peste hotare este foarte important să cunoaștem modalitatea de a exercita acest drept.

Votul românilor din străinătate
Votul românilor din străinătate este un reper de luat în seamă. Deși o bună bucată de vreme populația cu drept de vot în străinătate a ales să nu își exercite acest drept, din diverse considerente, constatăm că datele problemei încep să se schimbe. Conștientizarea faptului că votul fiecăruia poate înclina balanța, au dus la o schimbare a statisticlor. Cetățenii au început să conștintizeze faptul că votul fiecăruia contează. Schimbările se produc atunci când fiecare din noi alegem să ieșim la vot în străinătate, întrucât fiecare procent este important.

Platforma Vot în străinătate
Platforma vot în străinătate a fost create pentru a ajuta la estimarea numărului de votanți din străinătate, în funcție de fiecare secție de votare. Dacă ai prieteni plecați în afara țării, împărtășește această informație cu ei. Rolul platformei vot în străinătate este de a ajuta autoritățile să se organizeze mai bine pentru alegerile prezidențiale din 10 și 24 Noiembrie 2019. Deși platforma este în acest moment încă în construcție, această oferă două opțiuni. Cele două opțiuni se adresează alegătorilor în străinătate la o secție de votare și alegătorilor din străinătate prin corespondență.

Alegător în străinătate la o secție de votare
Prin înregistrarea la vot ca alegător în străinătate, cetățenii români cu drept de vot, care se află în afara granițelor țării în ziua votului, indifferent de motivul avut, vor solicita organizare unei secții de votare în funcție de locația lor, statul și localitatea unde vor vrea să voteze.

Alegător în străinătate prin corespondeță
A doua variantă se adresează alegătorilor prin corespondență. Fiecare cetățean român cu drept de vot care locuiește în străinătate și deține documente de ședere din partea statului respectiv, va solicita transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa de corespondență.

Noi toți trebuie să conștientizăm cât de important este să ne exercităm dreptul la vot în străinătate. Dacă simțim nevoia de schimbare trebuie să știm că aceasta vine, în primul rând, de la noi. Votul nostru contează și va influența cu siguranță rezultatul votului.

Citește și: 250 lei/lună pentru fiecare elev ori student angajat pe perioada vacanței

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE