Dacă tot a venit sezonul cald și o mare parte din oameni preferă să își petreacă weekend-ul în aer liber, făcând un grătar alături de familie sau de prieteni, toată lumea ar trebui să știe unde poate să facă acest lucru și în ce spații special amenajate, pentru a nu dăuna mediului înconjurător. Află care sunt zonele special pregătite pentru grătare în Galați și Brăila!
- Galați
Pădurea Gârboavele se află în topul preferințelor gălățenilor. Intrarea costă 1 leu de persoană, iar pentru accesul cu autoturismul se plăteşte şi o taxă de 5 lei. În aceşti bani, administratorul vă oferă un sac de menaj pentru strângerea gunoiului, care ne ajută să păstrăm locul curat.
Lacul Brateș este perfect pentru un grătar și pentru a sta pe plajă. Gălățenii pot beneficia de spațiul amenajat pentru grătare și de o zi pe plajă pentru suma de 10 lei de persoană. Aveţi posibilitatea de a rămâne peste noapte cu doar 100 lei / căsuţă. Mașinile nu sunt permise în incintă.
Suplimentar, pentru cei ce vor să facă un grătar și să pescuiască, balta privată de la La Salcâmi este alegerea bună. Aici se poate închiria o baltă pentru 250 lei + 10 lei/pers (350 lei + 10 lei/ pers balta mare).
Grătarul și pescuitul în același loc
Lacurile Zătun şi Vânători. La Lacul Zătun taxa de pescuit este de 75 de lei de pescar, însă aici se poate face şi doar agrement, fără lansete. Intrarea costă 15 lei, administratorul spune că există pontoane pentru pescuit, grătare amenajate, foişoare şi chiar un parc pentru copii. Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), accesul se face contra taxei de 5 lei. Pensionarii, studenţii şi elevii au reducere, biletul fiind 4 lei. Tot 4 lei costă şi intrarea cu autoturismul în incintă, iar pescuitul se face contra sumei de 10 lei / undiţă / 2 ore.
- Brăila
După ce s-au interzis grătarele în Pădurea Stejarul, brăilenii mai pot face un picnic doar la Lacul Sărat. Altfel, pentru încălcarea acestei legi, oamenii vor fi amendați de cei de la Garda Mediului cu sume cuprinse între 100 și 300 de lei.
Rămâne varianta Taberei administrate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, din staţiunea Lacu Sărat, aflată la 10 kilometri de oraş. Aici sunt disponibile 10 grătare si 12 căsuţe. Taxa de intrare este 5 lei/pers iar pentru copiii sub 10 ani intrarea este gratuită. Taxa căsuţei este 68 lei/ noapte.
Grătarul și pescuitul în același loc
Balta Movileni
Situată în apropierea șoselei DN25 Galați – Tecuci, la 15 km de Brăila, balta Movileni are o suprafață de 20 hectare. Fiecare loc de pescuit este amenajat cu podețe de pescuit. Se permit două bețe cu cate două cârlige. La balta Movileni se pot prinde diverse tipuri de pești(crap, caras, roşioară, biban, şalău, ştiucă, somn).Taxa de pescuit este de 50 lei/zi de pescar.
Balta Blasova
O altă opțiune de bălți în Brăila este balta Blasova, situată la 20,6 Km distanță de Brăila. Balta Blasova are o suprafață de 5 hectare, malurile fiind despărțite de un luciu de apă cu o lățime de 300 metri. Un pescar poate reține maxim 5 Kg de pește și toate exemplarele care nu depășesc 2 Kg se vor elibera. De asemenea, această baltă de pescuit din apropierea Brailei permite instalarea cortului, grătarului, pescuitul noaptea și plantarea cu navomodele.
Taxa de pescuit este 50 lei/ 24h şi închiriere barcă 30 lei/24 h.
Mai cunoști și alte locuri special amenajate în Galați și Brăila? Lasă-ne un comentariu în care să ne spui unde obișnuiești tu să faci grătar și să mergi la pescuit.
Citește și: Poliția Locală ne informează ce sancțiuni contravenționale riscăm
Cum spuneți ou aici? „Un grătar alaturi de prieteni”??? Bravo! Parcă era vorba că trebuie să stăm mai mult în case și să evităm pe cât posibil contactele cu semenii, locurile publice, aglomerațiile etc. Voi pe ce lume trăiți?
Bună ziua, acesta este un articol scris în anul 2018, pe care nu îl promovăm momentan pe site. Bineînțeles că în momentul de față este important să respectăm toate măsurile prevăzute de lege, inclusiv distanțarea socială.