marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleAdevăr sau adevăr cu Bogdan Pană sau panabogdan.ro

Adevăr sau adevăr cu Bogdan Pană sau panabogdan.ro

Adevăr sau adevăr cu Bogdan Pană. Feedback constructiv de la specialistul în SEO

Adevăr sau adevăr merge exact cum ne-am imaginat. Oamenii de blog, conținut online și SEO ne răspund și nu o fac oricum, ci cu sfaturi și sugestii, critici acolo unde este cazul.

Așa se întâmplă și cu rezultatele radiografiei făcute de Bogdan Pană, web developer, dar și om de conținut, așa cum veți vedea pe blogul lui personal. Pline de idei, sugestii, recomandări!

Considerăm că ne-am atins obiectivul inițial – acela de a identifica eventuale lacune, fie ele tehnice, fie legate de conținut, idei de conținut relevant, etc.

Unele aspecte sunt în curs de definitivare și prind o formă frumoasă- așa cum sunt interviurile Una bună, 9 așa și-așa. Cât despre celalalte recomandări, avem de gând să luam fiecare rând, să îl disecăm și să filtrăm ce se poate adapta, raportat la activitatea Explore.

Pentru că am dat de gust, Adevăr sau adevăr continuă cu Bogdan Pană. Am simțit că e rost de și mai multă învățare, așa că, sperăm să scoată atributele de SEO master, pentru că venim pentru mai mult!

Bogdan, suntem pe blogul tău personal. Tehnic, pragmatic, ponturi studiate și dăruite clar, pas cu pas. Generozitate sau tehnică de indexare?

Îmi place să ajut oamenii să își rezolve problemele, am scris multe articole în urma experiențelor avute. De fiecare dată când cineva mă solicită cu ceva anume, îmi e mult mai ușor să îl trimit pe blog spre un tutorial ușor de înțeles și aplicat. Poți să o numești și generozitate, dar blogul pentru mine e și o unealtă care mă ajută în munca de zi cu zi, iar prin SEO, ajunge la o audiență mult mai mare. Nu mă consider specialist, sau SEO master cum ați menționat voi, pentru că nu mai e principala mea activitate, chiar dacă mă pasionează și practic în continuare.

De-a lungul celor 4 ani de la primul articol, blogul m-a pus in legătură cu multe persoane cu interese comune cu ale mele, sau pur și simplu interesați de serviciile mele, acesta fiind beneficiul principal.

Pe lângă tutoriale și sfaturi tehnice din online, promovez evenimente și îmi expun diverse experiențe personale care la rândul lor ajută cititorii. Recunosc și faptul că mă încântă când văd cum articolele mele au poziții mai bune și sunt mai relevante decât site-urile sau paginile evenimentelor pe care le promovez.

Am pomenit despre indexare. Cum ai explica optimizarea SEO pe înțelesul unui copil de 10 ani? Sau Cum ai explica optimizarea SEO unei persoane care aude acest termen pentru prima dată?

Unui copil de 10 ani i-as zice că e ca și cum trebuie să își facă temele (optimizarea site-ului), ca să ridice mâna (să apară în primele poziții) când întreabă profesoara ceva și vrea sa ia un Foarte Bine (să producă rezultate/bani/conversii). Cuiva care nu a mai auzit de acest termen, îi spun de fiecare dată că e o multitudine de îmbunătățiri ale site-ului care au ca scop creșterea poziției site-ului în paginile de rezultate de pe Google.

Poți să ne împărtășești 3 reguli de aur peste care nu treci atunci când scrii un articol?

  1. Nu scriu mai mult decât e necesar, încerc să comprim articolele și să le fac ușor de citit folosind liste, titluri de sectiuni, paragrafe spatiate.
  2. Scriu textul astfel încât oricine să îl poată înțelege cu un minim de efort și îl leg de cât mai multe explicații din alte articole.
  3. Am mereu grija sa am pozele comprimate și să le adaug atribute alt. Trebuie să se încarce repede și optimizat.

Relevanță vs. Estetica exprimării. Cine câștigă?

In cazul meu relevanța, nu pot și nu știu să scriu artistic. Am o informație și vreau doar să o livrez cât mai repede și simplu.

Citesc în schimb și bloguri foarte mișto scrise, artistice, estetice, care au rezultate fix din cauza asta. În schimb aici mi se pare foarte subțire linia dintre a scrie un articol foarte bun și unul prost. Trebuie să ai toate cuvintele la tine și să le îmbini perfect și nu sunt mulți care fac asta cu succes.

Teama de penibil în blogging și vlogging. Există? Cum decizi dacă ceea ce ai de spus este sau nu relevant pentru ceilalți?

Eu nu scriu un volum mare de articole și cum am zis mai sus, majoritatea subiectelor abordate reies din discuțiile avute cu diverse persoane care se confrunta cu probleme. Astfel am certitudinea că ce scriu e relevant pentru cineva, cândva, dacă reușesc să ajung la el.

Am un număr destul de restrâns de subiecte pe care le abordez, nu sunt genul care să își dea cu părerea unde nu am suficiente cunoștințe.

Ai o rețetă pentru un articol corect și complet?

Da, colegii mei au distribuit-o cu generozitate pe Facebook.

Bogdan, îți mulțumim pentru timp. A se traduce aici, generozitate. Știm că și tu crezi, la fel ca noi, că în infinitul internet este atât loc pentru ea.

Spor la idei grozave!

Citește și: Adevăr sau adevăr cu Gabriel Ursan

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE