Un zâmbet frumos, necesar pentru încrederea în sine

0

Un zâmbet frumos depinde foarte mult de sănătatea dinților tăi. Dacă dinții de lapte se pierd în jurul vârstei de 7-8 ani, dinții definitivi care îi înlocuiesc pot fi păstrați până la adânci bătrâneți dacă îi îngrijim corespunzător.

Ce înseamnă să îți îngrijești dinții corespunzător?

În primul rând, este necesar să mergi la un consult la stomatologie o dată la 6 luni. În acest fel, poți să ai un control mai mare asupra tuturor schimbărilor prin care trece dantura ta. Dacă respecți acest interval de timp, vei preveni toate afecțiunile, sau le vei depista într-un stadiu incipient, când pot fi rezolvate fără a se interveni agresiv, cu minim de durere și costuri reduse.

Tratamentele stomatologice au evoluat foarte mult, astfel că și dacă ai probleme serioase se pot rezolva și îți poți recupera zâmbetul. Pentru probleme cauzate de o mușcătură defectuoasă, dinți strâmbi sau aglomerați, există varianta de aparat dentar, care este eficient atât la copii cât și la adulți. Există mai multe tipuri de aparate dentare, iar în funcție de dorințele și necesitățile pe care le ai, poți alege varianta potrivită pentru tine. Implanturile dentare sunt extrem de eficiente și îți pot înlocui cu succes dinții care lipsesc, realizând astfel o dantură perfectă.

În cazul în care există dinți lipsă, este foarte ușor să ajungi la alte probleme de sănătate datorate muscăturii defectuoase, iar pentru corectarea edentației se poate recomanda realizarea unui implant dentar. Trebuie, însă, să consulți un medic specialist întâi, pentru a stabili dacă un implant dentar este procedura potrivită pentru tine. 

Îngrijirea dinților acasă – ce este important să faci pentru o dantură sănătoasă?

Este foarte important în primul rând să acorzi atenție periajului și să îl realizezi de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara. Curățarea dinților eficient este extrem de importantă pentru a reduce riscul de apariție a cariilor. Trebuie să folosești ață dentară pentru a curăța spațiul dintre dinți, iar dacă dispui de un duș bucal este cu atât mai ușor să îți cureți dantura în profunzime. Dușul bucal este extrem de eficient mai ales atunci când porți aparat dentar. Totodată, nici apa de gură nu ar trebui să lipsească dintre produsele de îngrijire existente în casa ta, aceasta având rolul de a igieniza întreaga cavitate bucală.

Citește și ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.